Yazar AVNİ AKSOY ebediyete uğurlandı

Yazar AVNİ AKSOY ebediyete uğurlandı
Her kitabı merakla beklenen, çalışmalarıyla her kesimden takdir toplayan Yazar Avni Aksoy (73), vefat etti.

Misafir olarak bulunduğu İzmir’de kalp krizi şüphesiyle kaldırıldığı hastanede vefat eden Aksoy için doktorlar, sinsi bir hastalık olarak niteledikleri aort genişlemesine bağlı aort yırtılması sonucu vefat ettiğini açıkladılar.

Havayolu ile İzmir’den İstanbul’a getirilen Aksoy’un cenazesi, Üsküdar’daki Şakirin Camii’nde ikindi namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından, Karacaahmet Mezarlığı’nda defnedildi. Ailesi, dostları ve hemşehrilerinin yanısıra bürokrat, işadamı, sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin de yer aldığı binlerce kişinin katılımıyla ebediyete uğurlanan Avni Aksoy, ihlaslı, samimi ve hayırsever kişiliği ile tanınan örnek bir insandı.

Avni Aksoy, çalışmalarını tamamlayarak yayın dünyasına kazandırdığı “Deryadan Damlalar” ve “Kur’an’dan Evren Aynasına Yansıyanlar” kitaplarını da diğer altı kitabında olduğu gibi ücretsiz dağıtarak, bilinen ancak fazla irdelenmeyen konular hakkındaki araştırmalarını insanların istifadesine sunmuştu. Uzun bir süre Editörlüğünü yaptığı Vakfın Sesi gazetesi ile hemşehrilerini gazetenin sayfalarında buluşturarak, birbirlerinden haberdar eden ve hemşehrilerine yazının önemini vurgulayan Aksoy’un muhtelif yazıları, çeşitli gazete ve mecmualarda hayat bulmuştu. 1979 yılında ulusal bazda yayın yapan Tercüman Gazetesi’nin Ramazan sayfalarında dini konularla ilgili yazıları yayınlanmıştı. Her fırsatta, “En silik mürekkep, en kuvvetli hafızadan daha evladır” diyerek çevresine yazmanın önemini anlatan Aksoy, kitap yazma fikrini aşıladığı hemşehrilerinden birinin kitabı için hem önsöz yazdı, hem de kitabın editörlüğünü yürütüyordu ki maalesef bu onun son çalışması oldu.

Geride bıraktığı zengin içerikli eserleriyle her daim yaşayacak olan değerli büyüğümüz Avni Aksoy’a Yüce Allah’tan rahmet; ailesi, dostları ve sevenlerine başsağlığı diliyoruz.

AVNİ AKSOY KİMDİR?

Trabzon, Sürmene nüfusuna kayıtlı olup; ilk, orta ve lise tahsilini Ağrı’da tamamladı. İstanbul Ticari İlimler Akademisi’nde okudu. Erzurum Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’nden mezun oldu. İki yıl Edebiyat Öğretmenliği yaptı. Birçok yayın organında editörlük görevini yürüttü, muhtelif yazıları yayınlandı.

Evli ve 3 çocuk babası Aksoy, 73 yaşındaydı.

Hadislerle Yaşamak (1993), Alem (2003),  İlmin Şehri Hz. Muhammed Mustafa (SAV),  İlmin Kapısı Aliyyül Murteza (KV) (2005), Sözün Özü (2006), A’dan Z’ye Sürmene (2008), Suyun Öyküsü (2010), Deryadan Damlalar (2015), Kur’an’dan Evren Aynasına Yansıyanlar (2015) kitaplarını yayınladı.

Bu haber toplam 2994 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT