Web sitesi yayınlamanın, hosting tercihinin altın kuralları

Web sitesi yayınlamanın, hosting tercihinin altın kuralları

Web sitesi yayınlamanın ilk gereksinimi kaliteli hosting firmasını bulup tercih etmelisiniz, bununda belirli başlı bir takım kriterleri var.

Sunucular nerede? Bu soru ilk akla gelen soru olmalıdır, mesela Türkiye merkezli özellikle yedekli erişim ve kaliteli altyapı ile Avrupa’ya erişim ile İstanbul lokasyon tercihi doğru bir tercih olacaktır.

İkinci kriter ise, hosting aldığınız firmanın geçmişi, referansları ve iletişim bilgileri, ülkemizde düzgün denetim ve yaptırım olmaması sebebiyle, firma gibi görünen merdiven altı işletmeler veya şahısların bir web sitesi açarak basit bir sunucu kiralayarak hosting hizmeti vermesi sizin için sonun başlangıcı olabilir, hizmet alacağınız firma gerçekten varmı? Adresi, telefonu açıkça belli mi? Hizmet sözleşmesi, gizlilik sözleşmesi var mı? Kaç yıllık firma? Bunların hepsini iyi araştırmakta fayda var nitekim verilerinizi emanet edeceksiniz.

Bununla birlikte bir diğer kriter ise destek hizmetleri, bir çok firma çok geç destek yanıtları vererek müşterilerini tabiri caizse bezdirmekte, yıldırmaktadır, birkaç dakika kapalı kalan mail ve web siteleri ile ticari kayıplar oluşabildiğinden hızlı destek önemlidir, mesela hizmet alacağınız firmanın online desteği varsa birkaç soru ile test edebilir, destek maillerine mail atıp yanıt süresini test edebilirsiniz.

Hosting düşündüğünüz gibi FTP ile dosyaları yükleyip yayınlamak kadar basit değil, yedeklilik, süreklilik büyük önem arz etmektedir, dolayısıyla her işte olduğu gibi bu işte de işin ehline verilerinizi emanet etmeniz faydanıza olacaktır.

Örneğin bir bulut sunucu kiralayacaksınız ve tüm şirket verilerinizi yükleyeceksiniz ve ertesi gün hizmet aldığınız firma ortadan kaybolacak, ülkemizde bu durumlar halen daha yaşanabiliyor.

Özellikle kiralık sunucu gibi bir hizmet alacaksınız eğer firmayı biraz daha detaylı incelemekte fayda var, nitekim donanımdan anlamayan, kendi altyapısı olmayan bir çok firma veya şahıs bu hizmeti sunmaya çalışmakta, eğer bunlardan birine verilerinizi emanet ederseniz büyük risk altındasınız. Hosting güven ister, devamlılık, süreklilik ister, bunu sağlamak her firmanın harcı değil, bu yoğun ve stresli işi her firma hakkıyla ne yazık ki yerine getiremiyor.

Dolayısıyla burada yüzde yüz güven yerine, tercih ederken belirli kriterler gözeterek bu kriterlere göre seçim yapmanız faydanıza olacaktır.

Bu haber toplam 2059 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
Teknoloji