‘TiyatrOda Şenliği’ kortej yürüyüşüyle başladı

‘TiyatrOda Şenliği’ kortej yürüyüşüyle başladı
Sarıyer Belediye Tiyatrosu'nun bu yıl 7’incisini düzenlediği ‘Sarıyer TiyatrOda Şenliği’ görkemli bir açılış programıyla başladı.

Tiyatronun, insanları yanyana getiren büyük bir güç olduğu mesajı verilen programda konuşan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, sanatın tüm karanlıkları aydınlığa dönüştüreceğini söyledi.

25 Mart – 6 Mayıs 2017 tarihleri arasında, 3 farklı sahnede, 31 farklı oyunla ücretsiz olarak gerçekleşecek olan şenlik, ‘Tiyatro Yalan Söylemez’ ve ‘Sarıyer TiyatrOda’ temalarıyla sanatseverlerle buluşacak. Rıfat Ilgaz Kültür Merkezi önünden startı verilen kortejle başlayan şenlik, ünlü sanatçıların ve sanatseverlerin akınına uğradı. Cumhuriyet Meydanı'na kadar devam eden korteje Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, usta tiyatro sanatçıları Altan Erkekli, Fatih Mühürdar, Dilek Türker, Abdullah Şahin ve çok sayıda davetli katıldı.

tiyatroda4.jpg

TİYATRO, İNSANLARI YANYANA GETİREN BÜYÜK GÜÇ

Sokak sanatçıları, jonglörler, akrobatlar, kostümlü oyuncular ve bando eşliğinde yapılan korteje 7’den 70’de herkes büyük ilgi gösterdi. Sanatın, insanları yanyana getirecek büyük bir güç olduğuna dikkat çekilen şenlik kortejinde, usta sanatçılar tiyatro için yürüyerek Sarıyerlilerle buluşmanın büyük heyecanını yaşadı.

tiyatroda3.jpg

ÜLKENİN AYDINLIK İÇİNDE OLMASINI DİLİYORUM

Açılış programında konuşan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, sanata verilen değerin giderek azaldığını vurgulayarak, sanatın tüm karanlıkları aydınlığa dönüştüreceğini söyledi. “Bu ülkenin aydınlık içinde olmasını, barış içinde yaşamasını içtenlikle diliyorum” diyen Başkan Genç, “Sanatçılarla ve toplumun her alanından insanla bir aradayız. Sarıyer çok daha güzel şeyleri zaman içinde yaşayacak. Tiyatro bizim yaşamımızın içinde her an demek. Bu işi engellemeye çalışanların elbet bir sebebi var. İnsanlar kendi yaşamının engellenmesini istemez. Bu konuda gerekli çaba içinde olacağız” şeklinde konuştu.

tiyatroda1.jpg

SANATIN OLDUĞU YERDE MUTLULUK VARDIR

Oyuncu Altan Erkekli de, tiyatronun olduğu her yerde mutluluk ve heyecanın olduğunu söyledi. Sarıyerlilerle tiyatro heyecanını paylaşmanın büyük mutluluğunu yaşadığını belirten Erkekli, "Tiyatro gerçekleri, sevgiyi, emeği, kardeşliği, hayata dair doğruluğu anlatan yerdir. İnsanlığın kutsandığı yerdir.  Yerel yönetimlerin başlıca görevlerinden bir tanesi de sanatla, yaşama bir şeyler katmaktır. İşte bunu başaran Sarıyer Belediye Tiyatrosu'nu ve emeği geçen herkesi kutluyorum" dedi.

tiyatroda2.jpg

HAYATIN GERÇEĞİNİ YANSITIYOR

Ülkedeki tüm olumsuz koşullara rağmen, hayatı durdurmamak için şenliği başlattıklarını vurgulayan Sarıyer Belediyesi Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Gökhan Bulut da, "Bu sene ki sözümüz Tiyatro yalan söylemez. Tiyatro aslında hayatın gerçeğini yansıtır. Biz de oyunlarımızda bunu göstereceğiz" mesajını verdi.

Bu haber toplam 3432 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT