Şükrü Genç: Tapu sorununu çözmeden yerinde dönüşüm yapılamaz!

Şükrü Genç: Tapu sorununu çözmeden yerinde dönüşüm yapılamaz!
Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’ten Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’ye "dönüşüm" cevabı...

“Sarıyer’de yerinde dönüşüme başlıyoruz” diyen Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’ye Sarıyer Belediye Şükrü Genç’ten cevap geldi. Genç, “Tapu sorununu çözmeden yerinde dönüşüm yapılamaz” dedi. 

Sarıyer Belediye Hizmet Binası’nın açılış töreninde alanı dolduran halka seslenen Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Sarıyer’in mülkiyet sorunu ile ilgili de önemli mesajlar verdi. Geçtiğimiz günlerde Sarıyer’de yaptığı toplantıda; “Sarıyer’in mülkiyet sorununu yerinde dönüşümle çözeceğiz” diyen Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’ye de cevap şeklinde konuşma yapan Başkan Genç, “Tapu sorununu çözmeden yerinde dönüşüm yapılamaz. Doğru bir tanedir. Hak sahipliği belirlenmeden halka barınma güvencesi olan tapuları vermeden dönüşümde başarı olamaz” dedi.

HALKIN İÇİNDE OLMADIĞI HİÇBİR PROJENİN BAŞARILI OLAMAYACAĞINI HEP SÖYLEDİK

Mülkiyet sorununun Sarıyer’in yıllardan beri çözülemediğini ve nüfusun yaklaşık üçte ikisini etkilediğini belirten Şükrü Genç, “En önemli sorunlarımızın başında mülkiyet ve dönüşüm konusu geliyor. Bu sorun boğazda yaşayan 1 milyona yakın kişiyi ilgilendiriyor. Sarıyer Belediyesi olarak seçim döneminde mülkiyet sorununun çözülmesi ve dönüşümün yerinde ve yerel halkla birlikte yapılacağının sözünü vermiştik. Halkın içinde olmadığı hiçbir projenin başarılı olamayacağını hep söyledik. Bu sebeple tüm çalışmalarımızı halkımızla birlikte yapıyor onların isteklerini göz önünde tutarak çalışmalarımızı yürütüyoruz” dedi.

TAPULAR İÇİN İLK ADIMI ATTIK

Bu sorunun her seçim döneminde istismar edildiğini belirten Genç, “Bugüne kadar hiçbir yönetim bu konuda samimi bir çalışma yapmamıştır. Bütün gecekondu mahallerimizde öncelikle mülkiyet sorununun çözümü için vatandaşın mülk hakkını elde edebilmesi için ilk adımı attık. Bu da başka bir gururumuz” dedi.  

TAPU İÇİN İBB’ DEN ONAY BEKLİYORUZ

Çalışmayla ilgili bilgi veren Genç, “6306 sayılı yasa ile 2981 sayılı kanunu 2015’te yürürlükten kaldırılıyordu. Sayın Genel Başkan Yardımcımız Akif Hamzaçebi’nin de girişimleriyle TBMM’de af yasasının kaldırılması 3 yıl daha ertelendi ve bu sayede tapu işlemlerine başlamış olduk. Bu nedenle soruna çözüm bulabilmek adına Sarıyer’deki mahalle dernek ve kooperatiflerin de taleplerini dikkate alarak sorunun çözümü için oybirliği ile 2 adet meclis kararı aldık. İdare hukukçuları ve üniversiteleri de işin içine dahil ederek mahalle dernekleri ile toplantılar düzenledik. Mülkiyet sorununu halkın lehine çözümü için ilk olarak pilot bölge olarak belirlediğimiz Emirgan mahallesinde ıslah imar plan çalışmasını Sarıyer ilçe meclisinden oy birliği ile geçirerek Büyükşehir Meclisi’ne ilettik. Rumeli Hisarı, Kazım Karabekir Paşa, Kocataş, Çayırbaşı ve Pınar mahallesi ıslah imar planlarını da ilçe meclisimizden geçirerek yine İBB’ ye ilettik onay bekliyoruz” dedi.

TAPU OLMADAN DÖNÜŞÜM OLMAZ

Tapu sorununu çözmeden yerinde dönüşümün yapılamayacağını belirten Başkan Genç, “Halkın adının olmadığı protokollerle dönüşümün başarıya ulaşamayacağı açıktır. Doğru bir tanedir. Hak sahipliği belirlenmeden halka barınma güvencesi olan tapuları vermeden dönüşümde başarı olamaz. Eğer Sarıyer’de sağlıklı bir dönüşüm yapılacak ve bunun adı da yerinde dönüşüm olacaksa ve yapılmak isteniyorsa öncelikle mülkiyetin çözülmesi gerektiği çok nettir. Vatandaşın da isteği bu yöndedir. Halka rağmen hiçbir şey olmaz. Bütün çabamız sadece bugün için değil gelecek nesillerin de huzur ve güven içinde yaşayabileceği bir Sarıyer oluşturmak için”  diye konuştu.

BAKAN ÖZHASEKİ; “MÜLKİYET SORUNUNU YERİNDE DÖNÜŞÜMLE ÇÖZECEĞİZ” 

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, AK Parti Sarıyer İlçe Başkanlığı’nın düzenlediği toplantıda Sarıyerlilere mülkiyet sorununun yerinde dönüşümle çözeceklerini söylemişti. Armutlu ve Derbent’te yerinde dönüşüm projelerinin yakında başlayacağının sözünü vermişti. Aynı toplantıda İlçe Başkanı Salih Bayraktar’da “Bu işin çözümü münferit tapu değil, yerinde dönüşümdür” demişti.

Kaynak:SARIYER MANŞET

Bu haber toplam 4389 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
1 Yorum