Şükrü Genç: Engellemeyin, tapu sorununu çözelim!

Şükrü Genç: Engellemeyin, tapu sorununu çözelim!
Sarıyer’de yaklaşık 200 bin kişiyi ilgilendiren mülkiyet sorunu bu kez de çoğunluğunu AK Partili üyelerin oluşturduğu İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nin İmar Komisyonu’na takıldı.

Sarıyer’de birçok mahallenin imar planının yanı sıra, Rumelihisarı ve Pınar Mahallesi’ndeki İBB arazilerinin üzerinde oturan vatandaşlara satışı da aylardır komisyonda bekletiliyor. Sarıyer’in tapu meselesini büyük oranda çözecek olan madde Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’in yoğun çabaları sonucunda 2021 yılında komisyona havale edilmişti. 

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, İBB Meclisi’nin Mayıs ayı oturumunda Sarıyer’de binlerce kişinin beklediği konuyu yeniden gündeme getirdi. Tapu meselesinin siyaset üstü olduğunu belirten Başkan Genç, mecliste yaptığı konuşmada komisyon raporunun biran önce meclise getirilmesi konusunda AK Parti grubuna çağrıda bulundu.

Sarıyer’in plan revizyonları ve İBB mülklerinin üzerinde yaşayan vatandaşlara satışı ile ilgili önemli bilgiler veren Başkan Genç, “Göreve geldiğimiz ilk günden bugüne mülkiyet sorunu çözümü için her yolu denedik. Konu İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi Hukuk Komisyonu'nda. Rapor meclis gündemine gelecek ve sorun çözülecektir. Konunun çözümü konusunda alanda büyük bir beklenti var. Komisyondan biran önce meclis gündemine gelmesi gerekiyor” dedi.

 

İlgili Haberler
Bu haber toplam 5274 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT