40 yıllık tapu sorununun çözümünde tarihi adım

40 yıllık tapu sorununun çözümünde tarihi adım
Sarıyer’de bulunan İBB’ye ait taşınmazların üzerinde yaşayan hak sahipleri ile ilgili İBB Meclisi’nden tarihi karar…

Sarıyer’de bulunan İBB’ye ait taşınmazların, sokak rayiç bedelleri üzerinden üzerinde yaşayan hak sahiplerine satışı İBB Meclisi’nde oy birliği ile kabul edildi.

Sarıyer’de mülkiyet sorununun çözümü noktasında alınan tarihi kararla ilgili, mecliste konuşma yapan Sarıyer Belediye Başkanı sürecin nasıl işleyeceği ile ilgili bilgiler de verdi.

40 YILLIK MÜLKİYET SORUNU ÇÖZÜLDÜ

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Göreve başladığımız 2009 yılından beri bu sorunu kendimize dert edinip vatandaşlarımız ve derneklerle görüşerek öneriler oluşturup çözüm arayışında olduk. Devir, takas ve ıslah planı çalışmaları olmak üzere konunun çözümü için her yolu denedik.

Geçtiğimiz meclis toplantısında gelinen noktada Pınar ve Hisar Mahallesinden başlayacak İBB’ye ait taşınmazların hak sahiplerine satışı konusunu Ekrem Başkanın Başkanlığında İBB Meclis gündemine taşıdık. Bugün ise bu konu tarihi bir kararla mecliste oy birliği ile kabul edildi.

063f5109-096f-4db9-82ab-53d5c1ed5bb7.jpeg

‘EKREM BAŞKAN KADAR BU SORUNU KİMSE ÖNEMSEMEDİ’

Ekrem Başkanın da imzaladığı protokol sayesinde konu İBB Meclisi’ne gelmiş oldu. Bugüne kadar görev yapmış hiçbir İBB Başkanı Sarıyer’deki mülkiyet meselesine bu derece önem vermedi.

‘SATIŞ TAMAMEN HAK SAHİPLERİNE YAPILACAK’

İBB’nin ilgili daire başkanlığınca meclise sunulan dosyada da yer aldığı üzere satış tamamen bu alanlarda yaşayanlara yapılacak. Bunlar; tapu tahsis belgesi olanlar, yapı kayıt belgesi olanlar, mevcut binası, gecekondusu olanlar.

Bu kararın çıkmasından sonra uygulamanın nasıl olacağına dair endişeler olduğunu da biliyoruz. Bu konuda da birkaç söz söylemek istiyorum. Kararın uygulanması ve satış koşulları tamamen hak sahipliği gözetilerek ve yasalara uygun olarak gerçekleştirilecek. 

Tapu tahsisi olanlar 2981’e göre, yapı kayıt belgesi olanlar imar barışına göre işlem görecekler. Satın alınmayan hisseler yine İBB’nin üzerinde bırakılarak 3. şahıslara konu edilmeyecek. İBB yine her parselin ortağı, hissedarı olacak.

‘SOKAK RAYİÇ BEDELLERİ ÜZERİNDEN SATILACAK’

Satışların sokak rayiçleri üzerinden hesaplanması konusunda da fikir birliğine varıldı. Daha önce ıslah planı yapmamızın temel nedeni de sokak rayiçleri üzerinden satışın sağlanabilmesi amacını taşıyordu.Vatandaşın alım gücüne uygun bedeller üzerinden hesaplanması amacında olduk.

Bu tarihi sorunun çözüme ulaşmasında emeği geçen; sorunun çözümü için yıllar boyunca hiçbir İBB başkanının yapmadığını yaparak meclis gündemine taşıyan Sayın Ekrem İmamoğlu'na, İBB bürokratları ve çalışanlarına, Meclisten oy birliğiyle geçmesini sağlayan bütün siyasi partilere, mahalle birliklerimize, Sarıyer Belediyesi meclis üyesi arkadaşlarıma ve en önemlisi 3 dönemdir bize bu konuda güvenen siz Sarıyerlilere teşekkür ediyorum.

ŞÜKRÜ GENÇ, AK PARTİLİ ÜYELERE ÇAĞRIDA BULUNMUŞTU

İBB Meclisi Haziran ayı oturumunda, Sarıyer’in 40 yıllık mülkiyet meselesini sona erdirecek çalışmanın, çoğunluğunu AK Partili meclis üyelerinin oluşturduğu İmar Komisyonu’nda aylarca bekletildiğini, Mülkiyet meselesinin siyaset üstü olduğunu belirterek; bir an önce komisyon raporunun meclis gündemine getirilmesi hususunda çağrıda bulunmuştu..

5262b733-ae6c-49aa-bd6c-eea7d57e11f1.jpeg
 

e4a4f9a7-4bf8-47cc-b906-7fb28e3515f9.jpeg

İlgili Haberler
Bu haber toplam 5506 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT