SKEP çalıştayı başladı 

SKEP çalıştayı başladı 
2009 yılında Sarıyer Belediyesi tarafından oluşturulan Sarıyer Kalkınma Eylem Planı’nın 2017 güncelleme çalışması kapsamında düzenlenen kurum içi çalıştay başladı.

Sarıyer olarak 2009 yılında oluşturulan Sarıyer Kalkınma Eylem Planı(SKEP) Sarıyer Belediyesi öncülüğünde, içerisinde muhtarlardan sivil toplum kuruluşlarına, üniversitelerden işletmelere, bürokratlardan siyasilere ve vatandaşlara kadar uzanan tüm paydaşların karar alma sürecine davet edildiği İlk kalkınma eylem planıdır. Hedeflerin 2017 güncelleme çalışmaları kapsamında, önce kurum içi bir çalıştay organize edildi. Amaç, Sarıyer Belediyesi çalışanlarının öneri ve görüşlerini alarak, Sarıyer Kalkınma Eylem Planının önemine vurgu yapmak ve içselleştirilmesini sağlamak.

Toplamda 200 belediye personelinin katıldığı çalıştayda, 228 maddeden oluşan eylem planının kalkınmaya ve genişlemeye yönelik güncellemeleri konuşulacak. İkinci günün sonunda analiz ve sentez yapılarak oluşturulan raporlar SKEP sekreteryasına teslim edilecek.

skep-ic1.jpg

2009’dan beri neler yapıldı?

2009’da Sarıyer Kalkınma Eylem Planı için dış paydaşlarla görüşüldü. Belediye bünyesinde 33 müdürlükten SKEP sorumluları belirlendi. Güncelleme kapsamında maddelerle ilgili müdürlük sorumlularıyla bire bir görüşmeler yapıldı. Çalışmalar sonunda uygulama aşamaları konuşuldu. Maddelerinin tamamlanma aşamaları belirlendi. Bugünkü çalıştayda 2009’dan bu yana sürekli güncellenen SKEP, 2017’ye uyarlanacak şekilde kurum içi çalışmalar başladı. Çalıştayda 2009’un maddelerinden 2017’ye geçmesi istenilenler görüşülüyor. Sarıyer’in vizyonunu geliştirecek projeler belediye personelinin oluşturduğu çalıştay grupları tarafından birer birer sorumlulara anlatılacak. 
SKEP Çalıştayına katılan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, kurum ve kurumlaşmayla ilgili konuştu.

“Sarıyer Belediyesi çalışanları olarak her türlü donanıma sahip olmalısınız”

Siz buraya Sarıyer’in yarınını planlamak için geldiniz diyerek personele hitap eden Başkan Genç şöyle konuştu: “Bizim işimiz günü kurtarmak değil. Rutin çalışmalarımızı zaten yapıyoruz. Vizyonel olarak yarını kurmak zorundayız. Sarıyer Belediyesi çalışanları her türlü donanıma sahip olmanız açısından bu tür toplantıları yapıyoruz. Kurumsallığı öne çıkarırken çok önemli sonuçlara gideceğiz. Donanımlı çalışan olarak sorumluluk anlayışının kavranabilmesi gerekiyor. Sizlerin üreteceği fikirler çok önemli. Çözüm odaklı çalışmalıyız. Çalışmaların verimli olması için gayret içinde olmanızı bekliyorum. Başarılar dilerim.”

Sarıyer Belediyesi Eğitim Danışmanı Selçuk Dereci çalıştayın işleyişi hakkında bilgi verdi. 

“SKEP Çalıştayı kurumsallaşma için önemli bir adım olacak” 

“Sarıyer’de yaşayan ve çalışan bireyler olarak beklentinizi bu masada ortaya koyacaksınız” diyen Dereci konuşmasına şöyle devam etti: “Bu çalıştay iletişimi güçlendirir. Hep birlikte düşüneceğiz. SKEP Çalıştayı kurumsallaşma için önemli bir adım olacak. Bu bilimsel aklın özgürlükçü düşüncenin yansıtılmasıdır. Toplantıdan önemli sonuçlar çıkacak.”

Bu haber toplam 3174 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT