Silikon Ameliyatı Nedir, Nasıl Yapılır, Riskleri Nelerdir?

Silikon Ameliyatı Nedir, Nasıl Yapılır, Riskleri Nelerdir?

Silikon ameliyatı nedir?

Silikon ameliyatı kadınların en fazla tercih ettiği estetik ameliyattır. Ameliyatlarda kullanılacak silikon dokusu altı, meme kası altında veya kas zarı altına yerleştirilerek göğüsün büyütülmesi sağlanır. Ameliyat anında göğsün büyüklüğüne, yapısına var olan sarkıklığına işlem yapılabilir. Silikon ameliyatlarında kullanılan silikon vücut ile uyumlu bir maddedir. Silikon ameliyatından önce hasta beklentileri hakkında doktordan detaylı bilgi alır bu detaylar sayesinde silikon ameliyatını olup olmayacağına karar verir. Silikon ameliyatlarında memenin ne kadar büyütüleceğine Dr kul ve hasta vermektedir. Ameliyatta hastanın memesinin hacmiyle alınacak sonuç birbiriyle bağlantılıdır. Silikon ameliyatlarda genç insanların beklentisi sadece büyük memelere kavuşmaktır. Büyük yaş grubundaki hastaların beklentisi ise kilo verme, kilo alma, bebek emzirme gibi nedenlerden dolayı hasara uğramış göğüsleri tekrar eski haline kavuşturmaktır.

Silikon ameliyatında nasıl işlemler yapılır?

Silikon ameliyatlarında silikon meme altına kay terinden 3 ile 5 santimlik bir kesik açılarak içeri yerleştirilir. Silikon ameliyatlarında kullanılan en çok tekniktir. Diğer teknik ise kesi üçüncü kesi ise koltuk altlarından açılır. Bu teknikte kullanılan silikon kas altına yerleştirilir. Silikonlar yuvarlak olmalıdır. Doktor ile hasta silikon ameliyatından önce avantajları ve dezavantajları hakkında tartışmalıdır. Ameliyat için tercih edilen yöntemin önemi olmaksızın ameliyat her zaman genel anestezi kullanılarak yapılır. Açılan kesikler cilt altında eriyebilen özel dikişler ile kapatılır.

Silikon ameliyatı yapıldığından sonra iyileşme süreci nasıldır?

Silikon ameliyatlarından sonra genelde hasta bir hafta içinde normal hayatına dönüyor. Ancak hastaların bir süre boyunca ağır işler yapmaması ve uzak durması gerekiyor. Ameliyattan sonra en az 10 gün boyunca araç sürmemeleri gerekiyor. Diğer yapılan ameliyatlarda da olduğu gibi silikon ameliyatının ardından da ağrı ve hassasiyet gibi durumlar yaşanabilir. Bu durumlarda ağrı kesici kullanılması önerilir.

Silikon ameliyatının ne gibi yan etkileri vardır?     

Silikon ameliyatından sonra birkaç hafta boyunca göğüs başında his kaybı veya ağrı görülebilir. Bu durum kalıcı değildir. Ameliyat sonrasında ödem oluşabilir. Ameliyatın önemli komplikasyonu kapsüller kontraktürüdür kapsüller kontraktür nedeniyle implant çevresinde büzüşme görülebilir. Yaşanan büzüşme sebebiyle implant sıkışır ve sert bir hal olur. Bu komplikasyon modern protezler kullanılarak azaltılır. Bu komplikasyonlargelişir ve hastada ciddi bir sorun meydana getirirse yeni bir ameliyat ile silikonun değişmesi gerekir.

Bu haber toplam 5564 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
Kadın