Seçmen listeleri 14 Mart’ta askıya çıkıyor

Seçmen listeleri 14 Mart’ta askıya çıkıyor
25. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için seçmen listeleri muhtarlıklara geldi. Seçmen listeleri 14 Mart Cumartesi günü askıya çıkacak.
7 Haziran 2015 Pazar günü yapılacak olan 25. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri nedeniyle, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü Adres Kayıt sisteminden alınarak “Muhtarlık Bölgesi Askı Listesi” haline getirilen seçmen listeleri dün itibariyle muhtarlara verildi. Seçmen listeleri 14 Mart Cumartesi günü saat 08.00’da askıya çıkacak. Listeler 27 Mart 2015 Cuma günü saat 17.00’a kadar askıda kalacak.
 
Seçmenlerin isimlerini mahalle mahalle değil, soyadı harf sıralamasına göre bulabilecek. Ayrıca muhtarlıklar vatandaşların yararlanabilmesi için hafta sonu da açık kalacak. Seçmenlerin listeleri inceleyerek adres bilgilerini kontrol etmeleri ve itirazlarını İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı’na yapmaları gerekiyor. Adres bilgilerinde herhangi bir değişiklik veya yeni kayıt yaptırmak isteyen vatandaşların ise ilgili nüfus müdürlüklerine bizzat müracaat ederek kayıtlarını yaptırmaları ve diğer konulardaki itirazlarını da İlçe Seçim Kurulu Başkanlığına iletecekler.

Bu haber toplam 2359 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT