Sarıyerliler tapuları için yeniden İBB önünde

Sarıyerliler tapuları için yeniden İBB önünde
Sarıyerliler, İBB önünde İmar Islah Planlarını meclise getirmeden iade edilmesine tepki gösterdi. 

Sarıyer Mahalleler Birliği’nin çağrısıyla İstanbul Büyükşehir Belediyesi önünde toplanan yüzlerce vatandaş, İBB’nin Sarıyer’in İmar Islah Planlarını meclise getirmeden iade etmesine tepki gösterdi.

Tapu umuduyla beklerken, imar ıslah planlarının meclis gündemine dahi alınmadan iade edilmesiyle tam bir şok yaşayan binlerce Sarıyerli soluğu İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde aldı. Gecekondu mahallelerinin oluşturduğu Sarıyer Mahalle Dernekleri, İBB’nin Saraçhane’de bulunan binasının önünde toplandı. Belediye önünde toplanan kitle adına seçilen temsilciler, İBB’deki AK Parti ve CHP gruplarına giderek görüşme gerçekleştirdi.

PLANLARA BÜROKRASİ ENGELİ

Görüşmelerden sonra İBB önünde açıklama yapıldı. Sarıyer Mahalleler Birliği sözcüsü Neriman Dülger, “Sarıyer Belediye Meclisi’nde onaylanan planlar bir bürokratın imzasıyla İBB Meclisi’nde görüşülmeksizin ilçe belediyesine geri yollandı. Biz hakkını hukukunu bilen, organize olmuş, siyasi ayrım gözetmeden usulünce hakkını arayan vatandaşlarız. Söz ve karar milletin ise bunu söylerken samimi iseler, Sarıyer Belediyesi tarafından gönderilen imar ıslah planlarını büyükşehir belediye meclisinde görüşmek durumundadırlar. Bu konuda alın teri döktük. Bu yerler bizim namusumuz. Namusumuzu alana kadar mücadelemize devam edeceğiz” dedi.

ibb-ic1.jpg

CHP’Lİ TOPRAK: RANTTAN YANA OLAN PLANLAR ÇABUK GEÇTİ

İBB önünde bekleyen kalabalığa CHP milletvekili Erdoğan Toprak ve CHP’li Meclis üyeleri de destek verdi. Sarıyerlilere destek verdiklerini söyleyen Toprak, “Bugüne kadar birçok plan geçti. Ama ranttan yana olanlar çok çabuk geçti, halktan yana olanlar kapalı kapılar arkasında engellenerek geri gönderiliyor” diye konuştu.
Grup açıklamanın ardından olaysız dağıldı.

Bu haber toplam 4879 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT