Sarıyer'de sanat coşkusu

Sarıyer'de sanat coşkusu
Sarıyerliler, Dünya Sanat Günü’nü Dr. Şahin Ünal’ın renkleriyle kutladı.

“Hayallerin Varsa” adlı yağlı boya resim sergisinin Sarıyer Belediyesi Kültür Merkezi’ndeki açılışında UNESCO / I.A.A.P Türkiye Ulusal Komitesi Başkanı-Ressam Bedri Baykam da vardı.
 
Leonardo Da Vinci’nin doğum günü olan 15 Nisan, Türkiye’nin önerisiyle, 17. Uluslararası Dünya Sanat Birlikleri Genel Kongresi’nde Dünya Sanat Günü olarak kabul edilmişti. Bu özel gün dolayısıyla Ressam Dr. Şahin Ünal’ın “Hayallerin Varsa” adlı kişisel sergisi Sarıyer Belediyesi Kültür Merkezi’nde sanatseverlerin ziyaretine açıldı. Sanatın sevinci ve coşkusunu paylaşmak için Kültür Merkezi’ne gelen Sarıyerliler, Ünal’ın yağlı boya ve akrilik kullanarak serbest teknikle yaptığı resimleri büyük bir ilgiyle izledi.



Serginin açılış kurdelesini Ressam Dr. Şahin Ünal, UNESCO / I.A.A.P Türkiye Ulusal Komitesi Başkanı-Ressam Bedri Baykam ve Sarıyer Belediye Başkan Yardımcısı Adnan Ayber birlikte kesti. Açılışta ilk konuşmayı Ünal gerçekleştirdi. Kısa bir konuşma yapan Ünal, “4. kişisel sergim olmasına karşın ilk sergimdeki gibi heyecanlıyım. Aslında kendimi hep amatör bir boyacı olarak gördüm. Ben hayallerimi boyuyorum” dedi.

Baykam: Sarıyerlilerin dik duruşuna, aydınlığına güveniyorum
Ünal’dan sonra Ressam Bedri Baykam bir konuşma gerçekleştirdi. Sergiye katılanları, “Yıllardır demokratik mücadelemizin içinde yakından tanıdığım değerli Sarıyerliler” sözleriyle selamlayan Baykam şunları söyledi: “1 yıl önce bizlerin önerisiyle Meksika’da kabul edilen Dünya Sanat Günü’nü kutluyoruz. Sanatın barıştan yana, evrensel değerlerden yana, ırkçılığa karşı rolünün hatırlanması; sanatın getirdiği hoşgörü ve demokrasi atmosferinde dünyanın bu havayı soluması için bu günü kutluyoruz. Ne mutlu bize ki, böyle bir düşünce yaşama geçti. Sarıyer Belediyesi de, Sayın Başkan Şükrü Genç ve değerli yardımcıları sağ olsunlar, bize çok yakın ilgi gösterdiler. Onların desteğiyle Sarıyer’de de bu aktiviteyi gerçekleştirdik. Önümüzdeki yıl daha da güzel etkinlikler yapılacağını ümit ediyorum. Değerli sanatçımızın eserleriyle ve sizlerle birlikte olmak çok keyif verici. Her geçen gün bizi sarmaya çalışan karanlığa karşı sanatla, özgürlükle, demokrasiyle, aydınlanma bilinciyle her gün daha dik durmamız lazım. Bu konuda siz değerli Sarıyerlilerin dik duruşuna, kararlılığına, aydınlığına da özellikle çok güveniyorum.”



Ayber: Biz sanata ucube demiyoruz
Baykam’ın alkışlarla sona eren sözlerinin ardından Sarıyer Belediye Başkan Yardımcısı Adnan Ayber, konuşmasını yapmak üzere mikrofona davet edildi. Sözlerine, sanat karşıtı düşüncelere gönderme yaparak başlayan Ayber “Biz sanata tükürmüyoruz, ucube de demiyoruz. Sanat eseri ucube değildir” dedi. Ayber, büyük alkış alan konuşmasını, “Sanat, dünyaya barışı, kardeşliği getirecek tek yoldur. Sanata ve sanatçıya saygı duymak, gerekir. Biz, sanata ve sanatçıya saygı duyan bir anlayışın temsilcileriyiz” diyerek tamamladı.

Konuşmaların bitiminde, Sarıyer Belediye Başkan Yardımcısı Adnan Ayber ve Sarıyer Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Filiz Coşkun, Baykam ve Ünal’a plaket ve çiçek takdim etti. Kokteyl ve gitar dinletisiyle devam eden sergi, 21 Nisan’a kadar Sarıyer Belediyesi Kültür Merkezi’nde görülebilecek.

Bu haber toplam 2633 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT