Sarıyer'de karne heyecanı

Sarıyer'de karne heyecanı
Türkiye’de 18 milyon öğrenci karne aldı ve çocukların iple çektiği iki haftalık tatil başladı.
İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Sarıyer Mehmet Akif İlk ve Orta Okulu’nda karne dağıtım töreni düzenlendi. Kaymakam Gürsoy Osman Bilgin’in elinden karnesini alan öğrenciler büyük bir heyecan yaşadı.
 
2014-2015 Eğitim Öğretim Yılı Birinci Dönem Karne Dağıtım Töreni Sarıyer Mehmet Akif İlk/Orta Okulunun ev sahipliğinde yapıldı. Karne Dağıtım törenine; Sarıyer Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Tahmaz, daire müdürleri, şube müdürleri Melek Yaşar, Erdal Yazan, İlhan Tekçe, okul müdürleri, öğretmenler, veliler katıldı. Program saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ve Okul Müdürü Hatice Dalkılıç’ın açılış konuşmasıyla başladı.

karneicust.jpg
 
karneic2.jpgİlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Tahmaz ise konuşmasında, “Sizin öncelikle kendinize layık birer kişi olmanız, sonra bunu en etkili şekilde kullanacak bilgi birikimiyle donanmanızdır. 2. dönemi bu sözler ışığında değerlendirmeniz ve yılsonunda ailenizi ve bizi sevindirecek ilim ve ahlak seviyelerine gelmeniz dileklerimle sözlerime son verirken, bir dönem boyunca başarılı olmak için çaba gösteren sevgili öğrencilerimize, öğrencilerini en iyi şekilde yetiştirmek için çalışan değerli öğretmen arkadaşlarıma ve velilere teşekkür ediyor ve hepinize saygılar sunuyorum ”dedi.
 
karneic1.jpg
Sarıyer Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin ise başarının sadece notlarla belirlenemeyeceğini söyleyerek iyi bir insan olmanın önemini vurguladı. İlçemizde 55 bine yakın öğrenci,2500 öğretmen olduğu, notları düşük olan öğrenciler için dünyanın sonu olmadığı, planlı bir çalışma sonucunda başarılacağı, eğitim öğretim konusunda birinci dönemin sorunsuz bir şekilde tamamlandığını belirtti. Kaymakam Bilgin; İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü çalışanlarına ve törende emeği geçen herkese teşekkür ederek konuşmasını bitirdi.
 
Program, öğrenci şiiri, monolog, müzik dinletisi, şiir oratoryo, halk oyunları gösterisinden sonra karne ve belge dağıtımından sonra son buldu. Hazırlanan gösteriler sırasında zaman zaman duygusal anlar yaşandı.

Bu haber toplam 8159 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT