Sarıyer'de binlerce kişi bunu bekliyordu 

Sarıyer'de binlerce kişi bunu bekliyordu 
Kazım Karabekir ve Rumeli Hisarı mahalleleri imar ıslah plan çalışması, Sarıyer Belediye Meclisi’nden oy birliği ile geçti. 

Şubat ayının son meclis toplantısında Sarıyer’deki iki büyük mahallenin mülkiyet problemi ile ilgili önemli gelişme yaşandı. Pazartesi günü yaşanan tartışmaların ardından komisyona havale edilen Kazım Karabekir ve Rumeli Hisarı mahalleleri imar ıslah plan çalışması meclise geldi. Yoğun katılımın yaşandığı toplantıda herhangi bir olayın yaşanmaması için zabıta ekipleri salonda koridor oluşturdu. Sarıyer Emniyet Müdürü Ercan Çamırcı da polis ekipleri ile dışarıda bekledi.  Toplantıyı AK Parti İlçe Başkanı Salih Bayraktar ile CHP İlçe Başkanı Mehmet Deniz de izledi.

Zeybek, “Amacımız vatandaşların oturduğu yerlerin tapularının verilmesi” 

İmar Islah Planları ile ilgili olarak CHP’li Meclis Üyesi ve Belediye Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek, bilgi verdi. Her iki mahalle için hazırlanan planların slayt eşliğinde bir sunumunu yapan Zeybek, Ak Partili Meclis üyelerinden gelen itirazlar üzerine, “Burada İmar Islah Planı ile İmar Planları’nı karıştırmamak lazım. Bizim amacımız vatandaşın oturduğu yerlerin tapularının verilmesi.”dedi.

Şükrü Genç, “Mücadelemiz vatandaşımızı hak sahibi yapmak”

Tüm mücadelelerinin halkın hak sahibi olması için yapıldığını belirten Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç,  “Binanıza ait toprağın tapusunu size, vatandaşımıza vermeye çalışıyorum. Tüm çabamız bunun için. Sizler bana Belediye Başkanı olmam için yetki verdiniz. Ben de hukuki görüş alıp, hukuku dayanak alarak bu çalışmayı yaptırdım. Birileri buna karşı çıkabilir. Mücadelemiz, imar, ıslah planı çalışması ile bir metrekare bile olsa vatandaşımızın adının orada geçmesi ve hak sahibi olmasını sağlamaktır. Burada sonuçta en son imzayı ben atıyorum. Dolayısıyla, hukuki bir sorumluğu varsa ben üzerime alıyorum.”diye konuştu.

Çelik; “Planlar hukuken eksik, vebali Şükrü Genç’e ait”

Kazım Karabekir ve Rumeli Hisarı mahallelerindeki tapu sorununa çözüm getirmek için yapılan İmar Islah Planları’nın hukuken eksik olduğunu savunan, AK Parti Grup Başkanı Nurettin Çelik, “Burada yapılan plan değil, sınır tespitidir. Bize göre sonuç çıkması mümkün değil. Buna rağmen, ‘Evet’ diyoruz. Vebali Şükrü Bey’e aittir.” ifadelerini kullandı.

CHP ile AK Parti arasında sataşmaların yaşandığı toplantıda Kazım Karabekir ve Rumeli Hisarı mahalleleri imar ıslah planları oy birliği ile kabul edildi.

Bu haber toplam 6378 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT