Sarıyer Edebiyatçılar Platformu (SEP) kuruldu

Sarıyer Edebiyatçılar Platformu (SEP) kuruldu
Sarıyer’deki kültür-sanat faaliyetleri içinde aktif olarak yer alan, üretken edebiyatçıları bir araya getirmek ve ortak etkinliklere imza atmak amacıyla Sarıyer Edebiyatçılar Platformu (SEP) oluşturuldu.

Kurucuları arasında İbrahim Balcı (yazar), Tuncay Dağlı (gazeteci-yazar), Nurten Ertul (gazeteci-yazar), Cafer Hergünsel (yazar), Rezan Özger (Av.-yazar), Bilge Karaduman (eğitimci-yazar), Yaşar İliksiz (yazar), İsa Altun (Adli Bilişim Uzmanı-Yazar), Betül İstanbullu (yazar), Emine Topçu (şair) ve Gökten Ulugergerli’nin (şair) bulunduğu Sarıyer Edebiyatçılar Platformu (SEP) ilk toplantısını ÇYDD Sarıyer Şubesi’nde yaptı.

Kuruluşu gerçekleştirildikten sonra yedi kişilik yürütme kurulu oluşturulan SEP tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“BİRLİKTE HAREKET EDİP, DAHA ÜRETKEN OLMAK İSTİYORUZ”

“Sarıyer’in edebiyat konusunda daha da gelişmesi, yazım sanatıyla uğraşan kişilerin bir çatı altında toplanması ve birlikte etkinlikler gerçekleştirmesi, Sarıyer’de yaşayanların kültürel faaliyetlerden daha çok yararlanması, edebiyat dünyası ile diğer sivil toplum örgütlerine üye kişilerin ortak noktalarda buluşması, yerel yönetimin edebiyatla uğraşan yazar ve şairler ile bu kapsamda düzenlenen etkinlik ve edebi eser üretimine daha fazla destek vermesi amacıyla, edebiyatçıların birlikte hareket edip, işbirliği yapılması amacıyla Sarıyer Edebiyatçılar Platformu (SEP) oluşturulmuştur.

sep-ic1.jpg

SEP YOL GÖSTERİCİ OLACAK

Sarıyer Edebiyatçılar Platformu, ülkemizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün izinden yürüyen, gelecek nesillere modern ve aydınlık bir ülke bırakmayı düşünen gayrıresmi bir sivil toplum kuruluşu olarak faaliyet alanlarını şu şekilde belirlemiştir: Edebi söyleşiler, konferans, panel, seminer, kurs, sergi ve eğitim çalışmaları düzenlemek, düzenlenen etkinliklere katkıda bulunmak. Edebiyatla ilgili yarışmalar düzenlemek veya düzenlenen yarışmalara katkı sağlamak, destek vermek. Üyelerin edebiyatla ilgili  TV, radyo programlarına katılımını sağlamak. Edebiyatla uğraşan kişilere ödül vermek ya da bu kapsamda ödül veren kuruluşlara katkı sağlamak, önerilerde bulunmak. Kültürel içerikli geziler düzenlemek, başka yerlerde düzenlenen edebiyatla ilgili etkinliklere toplu katılımı sağlamak. Sarıyer Edebiyat Günleri’nin düzenlenmesinde yerel yönetimle işbirliği yapmak, SEP üyelerinin bu etkinlikte daha fazla yer almasını sağlamak, düzenlenen öykü, şiir ve roman yarışmalarının jüri üyeliklerine öneride bulunmak, görev almak ve edebiyata halkın kolay ulaşmasını sağlamak, sanatı halkın günlük hayatının içine dahil ederek daha güzel ve keyifli yarınlar yaşamaya katkı sağlamak umuduyla bu oluşum gerçekleştirildi.”

SEP tarafından yapılan açıklamada platforma üye olacak kişiler için aranan nitelikler şu şekilde ifade edildi:

“Edebiyatla uğraşan, edebi eser niteliğinde en az bir kitap yayınlamış, en az bir yıl Sarıyer’de yaşamış ya da çalışmış ve Sarıyer’deki edebi-kültürel etkinliklere katılmış 18 yaş üzeri herkes bu platforma üye olabilir.”

Bu haber toplam 23538 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT