Sanatçı adaylarına büyük fırsat

Sanatçı adaylarına büyük fırsat
İstanbul’da hizmet veren ünlü bir Alış Veriş Merkezi bünyesinde oluşturacağı ücretsiz atölyelerle, yazar, senarist ve Film Yönetmenleri yetiştirecek.

26 Eylül tarihine kadar yapılacak başvurular sonucu ünlü isimlerce ücretsiz eğitim verilecek sanatçı adaylarından dereceye girenlerin eserlerinin yapım ve yayın maliyetlerini de AVM karşılayacak...

İstanbul Cevahir AVM yetkililerinin yaptığı açıklamaya göre, ünlü alışveriş merkezi,  genç ve yetenekli sanatçılara "Cevahir AVM Cevherlerini Arıyor" sosyal sorumluluk projesi ile fırsat sunuyor. 26 Eylül tarihine kadar yapılacak başvurular neticesinde belirlenecek yazar, senarist ve film yönetmeni adaylarına AVM bünyesinde ünlü sanatçı ve yazarlarca ücretsiz eğitim verilecek ve birinci gelecek isimlerin eserlerinin yapım ve yayaın maliyetleri de AVM tarafından karşılanacak....

Yazar Yaşar İliksiz yönetimindeki Yazar Atölyesi, Yönetmen Burak Göral yönetimindeki Senaryo Atölyesi ve Sinema yazarı ve eleştirmen Ali Murat Güven yönetimindeki Film Atölyesi bünyesinde sanatşı adayları alanında ünlü pek çok isimden ders alacak.  Konuyla ilgili ayrıntılı bilgilere www.cevahiravmcevherleri.com adresinden ulaşılabilecek...

Konuyla ilgili yapılan basın açıklamasında; “Düzenlediği kampanyalar ve etkinliklerle ziyaretçilerine her zaman farklı deneyimler yaşatmayı hedefleyen Cevahir AVM Türkiye'de bir ilk olan sosyal sorumluluk projesi ile genç yeteneklere kapılarını açıyor. "Yazar Atölyesi", "Senaryo Atölyesi" ve "Film Atölyesi" olmak üzere 3 ayrı sanat atölyesinden oluşan Cevahir AVM Cevherlerini Arıyor projesinde yazarlık, senaristlik ve yönetmenlik eğilimi olan, bu alanda kendini geliştirmek ve göstermek isteyen yetenekler usta eğitmenler tarafından verilecek ücretsiz eğitimlerle kariyerlerine ilk başlangıcı yapabilecekler” denilerek şu bilgilere yer  verildi:

“Atölyelere katılacak genç yetenekler 6 haftalık eğitimin sonunda sadece teorik bilgilere erişmek yerine, atölyeler boyunca aslında kendi eserlerini de yaratma fırsatına da sahip olacaklar. Her öğrenci eğitim boyunca aldıkları teorik bilgileri "Cevahir AVM" nin kitabını yazarak, kısa filmini senaryolaştırarak ve de çekecekleri filmi kurgulayarak pratiğe dökme şansını bulacaklar.

"Yazar Atölyesi" Yaşar İLİKSİZ 'in eğitmenliğinde gerçekleştirilecek. Atölye boyunca öğrenciler yazma teknikleri konusunda aldıkları eğitimlerle Cevahir AVM' nin kitabını yazacaklar. Burak Göral' ın eğitimlerini vereceği "Senaryo Atölyesi" nde ise öğrenciler 6 hafta boyunca Cevahir AVM' nin filminin çekileceği en iyi ve yaratıcı senaryoyu yazmak için ter dökecekler. "Film Atölyesi" geleceğin yeni yönetmenlerine Ali Murat GÜVEN' in yönetmenlik üzerine en değerli bilgilerine ulaşma ve deneyimlerinden yararlanma fırsatını sunacak.

Atölye sonunda yapılacak yarışmada her bir atölyede birinci olan yetenekler, düzenlenecek ödül töreni ile kamuoyuna duyurulacak. Ancak birincilerin serüvenleri devam edecek. Yazarlık atölyesinde birinci olan kitap basılıp, dağıtımı yapılırken, en iyi senaryo ödülünü kazanan senaryo, Film Atölyesindeki en başarılı yönetmen adayı tarafından çekilecek ve Cevahir AVM tarafından çeşitli mecralarda gösterilecektir.

Atölyeler boyunca usta eğitmenlerin yanı sıra ünlü konuklar ve üstatlar da projeye destek vererek deneyimlerini ve tecrübelerini geleceğin yazarları, senaristleri ve yönetmenleri ile paylaşacaklar.

26 Eylül'de başvuruların sona ereceği Cevahir AVM Cevherlerini Arıyor projesi ile ilgili tüm detaylara www.cevahiravmcevherleri.com adresinden ulaşabilecekler.”

Bu haber toplam 2259 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT