Samsung Galaxy S7 ve Samsung Galaxy S7 Edge Karşılaştırması

Samsung Galaxy S7 ve Samsung Galaxy S7 Edge Karşılaştırması

Mobil cihazlar sektörünü domine eden iki firmadan biri olan Samsung iki yeni amiral gemisi modelini tanıttı ve piyasaya sürdü. Tasarımsal olarak pek bir değişikliğe gitmeyen Samsung’un yeni modelleri olan Galaxy S7 ve Galaxy S7 Edge neredeyse önceki amiral gemisi Galaxy S6 Edge ile aynı görünüme sahip. Telefon alırken tercih yapmak büyük bir sıkıntı olabiliyor. Biz de eğer bu iki model arasında kalacak olursanız size yardımcı olmak için bu telefon karşılaştırma yazısını hazırladık. İki model hakkında daha ayrıntılı bilgi için cepkolik.com’a uğrayabilirsiniz.

Samsung Galaxy S7 vs Samsung Galaxy S7 Edge

Telefon kıyaslamamıza ekran boyutlarıyla başlarsak iki telefonda Super AMOLED teknolojisine sahip fakat Samsung Galaxy S7 Edge 5.5”, oldukça büyük bir ekrana sahip. S7 ise 5.1” lik bir ekrana boyutuna sahip. İki model arasındaki en büyük farklardan biri bu. Büyük ekranlı telefon kullanmayı tercih edenler için S7 Edge daha doğru bir tercih olabilir. Ekran konusunda şaşırtan bir özellik ise PPI değerlerinde. Büyük ekranıyla ön plana çıkan Samsung Galaxy S7 Edge, S7’ye oranla daha düşük bir PPI değerine sahip. Gözle görülebilecek bir fark olmasa da S7 Edge 534 PPI değerine sahip iken bu değer S7 Edge’de 577. Ekranı S7 Edge’e oranla daha küçük olan S7 ayrıca 5 gram daha hafif. 

Cep telefonları tercih edilirken en önemli kıstaslardan biri olan kamera konusunda herhangi bir farklılık yok. İki model de 12 MP arka kamera ve 8 MP ön kameraya sahip. Ayrıca RAM ve işlemci konusunda da iki modelde aynı özelliklere sahip. İkisinde de 4 GB RAM ve 2.3 GHZ hızında 8 çekirdekli işlemci mevcut. Galaxy S7 Edge batarya konusunda bir adım önde. S7, 3000 mAH bataryaya sahip iken S7 Edge 3600 mAH bataryaya sahip.

Kaynak: Samsung Galaxy S7 ve Samsung Galaxy S7 Edge karşılaştırması

Bu haber toplam 9033 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
Teknoloji