Saç Bakımı İçin Püf Noktalar

Saç Bakımı İçin Püf Noktalar

Başımızın tacı saçlarımız yanlış bakım yöntemleri ve doğru seçilmeyen kimyasal ürünler nedeniyle çoğu zaman canlılığını ve parlaklığını kaybedebiliyor. 'Ah nerede eski zamanlardaki güzel saçlarım' dememek için şimdiden elinizden geleni yapmalısınız. Saçınızın şimdiki sağlığını korumaya, saçınızı çok sık yıkamayarak ve doğru saç bakım ürünleri alarak başlayabilirsiniz.

Sürekli yıkamak kurutuyor

Saçları sürekli yıkamak saçlarınızın kurumasına, elektriklenmesine ve parlaklığını kaybetmesine neden olur. Ancak saç yıkama sıklığı kişiye göre değişkenlik gösterir. Normal şartlarda saç günde en fazla bir defa, en az ise haftada bir defa yıkanmalıdır. Saçlar yıkanırken kişinin saç tipine ve saçın ihtiyacına uygun şampuanı tercih etmesi oldukça önemlidir.

Bu tarz önlemleri alabilirseniz eğer gelecek için saçlarınıza çok daha iy bakabilmiş olacaksınız. Bu sayede de saçlarınız her daim daha kuvvetli olacaktır. Saç ekimi gerekli olmaması için bu öneriler dikkate alınmalıdır. Bu şekilde saç ekimi yapılmadan saçlarınız yoğun olabilecektir.

Bitkisel saç boyası kullanılmalıdır

Saç bakım boyaları doğal ve sentetik olmak üzere ikiye ayrılmaktadır. Yüzyıllardır bilindiği üzere kına bilinen en iyi doğal boya çeşididir. Sentetik boyalarda bulunan kimyasal maddelerden dolayı bazı kişilerde alerjik durumlar görülmektedir. Bu tip durumların ortaya çıkmaması için doğal olan saçlarımıza doğal ürünler kullanmak biçilmiş kaftandır. Ancak sık sık saç boyanması, saç yapısının incelmesine, kıl şaftının delikli bir hal almasına sebebiyet verir.

Sağlıklı saçlar için sağlıklı şampuana ihtiyaç vardır

Bir şampuanın saçınıza fayda sağladığını anlamak için şampuanın; saçtaki yağı dengeye sokup sokmadığına, saçın parlak ve hacimli görünmesini sağlayıp sağlamadığına bakılmalıdır. Bir şampuandan böyle faydalar görmek isterseniz saç yapınıza uygun şampuan seçmelisiniz. Genellikle bitkisel şampuanlar bu tip ihtiyaçlarınızı karşılamanıza yardımcı olur.

Bitkisel şampuanlar her zaman için saçlarınızı korur ve saçlarınızın sağlıklı olabilmesini sağlayarak ilerisi için saç ekimi için önlem almanıza gerek kalmayacaktır. Bu konularda saç ekimi çalışmaları çok önemlidir ve yapılması gerekmektedir.

Saçlarınızın yağlanmasını önlemek için; Saçlarınızı çok sık taramayın ve fırçalamayın. Böylelikle deride bulunan yağlar saça ulaşamaz. Aşırı sıcak ve nemli ortamlarda, yağ salgısını arttırdığından bu ortamlardan uzak durun. Saç kurutma işleminizi sıcak hava eşliğinde yapmayın. Yağlı saçlara özel şampuan kullanın. Ancak bu şampuan ile saçları yıkama sıklığını abartmayın.

Kuru saçlar için yapılması gerekenler; Saçlarınızı yıkarken az şampuan kullanmaya özen gösterin. Ayrıca şampuanın yanında saç kremi kullanın. Ancak saç kremini şampuandan sonra kullanın. Saç kremleri saçlarınızın parlak ve yumuşak bir hal almasına yardımcı olur.Saç kurutma makinasını mümkün olduğunca az kullanın.

Bu haber toplam 4228 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
Kadın