Resim sanatçıları Sarıyer'de buluştu

Resim sanatçıları Sarıyer'de buluştu
Sarıyer Belediyesi'nin ev sahipliğinde 6 ülkeden 14 resim sanatçısı düzenlenen törenle sertifikalarını aldı.

Sarıyer Belediyesi’nin ev sahipliği yaptığı Uluslararası Resim Sempozyumu’na Irak, Cezayir, Tunus, Lübnan, Yunanistan ve Türkiye’den katılan resim sanatçıları düzenlenen törenle sertifikalarını aldı. Sarıyer Belediyesi Kültür Merkezi’nde düzenlenen törene Irak Konsolosu Shahrayar Aljaf, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Zervas Art Galerisi’nin sahibi ve sempozyumun organizatörü Panagoitis Zervas, Bağdat Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Hassan Qusay, Sarıyer Belediyesi Başkan Yardımcısı Adnan Ayber, UNESCO Türkiye Üyesi Serap Doğan ve Sarıyerliler katıldı.

resim2.jpg

Sempozyuma katılan 14 resim sanatçısına sertifikalarını veren Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, yaptığı konuşmada “Savaş ortamında da olsa, kargaşa da olsa birilerinin o ülke üzerinde farklı planları da olsa, sanat her zaman sanattır. Bu kardeş ve dostluğun daim olmasını, kültür birlikteliğinin bozulmamasını canı gönülden istiyorum. Bugün kardeş olanların da yarın düşman olmayacağı ortamlar diliyorum” dedi.
 
resim1.jpg
Irak’ın Bağdat Belediyesi Kültür İşleri Müdürü Hassan Qusay ise, Sarıyer’de kardeş ortamında karşılanmaktan buyük mutluluk duyduğunu söyledi. Sarıyer Belediyesi’nin misafirperverliğinden duydukları memnuniyeti dile getiren UNESCO Achaia Kulübü Başkanı ve Zervas Art Sanat Galerisi’nin sahibi Panagiotis Zervas,“UNESCO ve Zervas Art işbirliği ile buradayız. Katılımcılar ve federasyon adına teşekkür ediyorum. Sarıyer Belediyesi sanata ve sanatçıya değer bir belediye. Türkiye’nin bir komşu ülkesi olarak demokratik gelecek için, Türkiye ve tüm kültürlerle çalışıyoruz. Başkanımız Şükrü Genç, çok güçlü bir başkan ve kendisine gelecek için iyi dileklerimizi iletiyoruz. Sanat cevabı sorusuz bir şekilde veriyor. Sanatın böyle bir misyonu var. Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç ve çalışma arkadaşları da burada sanatımızı icra ederken sorgusuz sualsiz bize destek oldular” dedi.

Bu haber toplam 5686 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT