Rahatlık Mı Şıklık Mı ?

Rahatlık Mı Şıklık Mı ?

Biz insanlar için giyim kuşamımız her zaman önemli bir konu olmaktadır, öyle ki her ortama göre farklı şekillerde giyiniriz. Rahat olabileceğimiz bir yerde bir t-shirt üzerine giyebileceğimiz bir eşofman üstü yeterli gelirken daha resmi olmamız gereken yerlerde daha şık bir şekilde bir gömlek, bir pantolon, bir elbise ya da bir etek seçerken şıklığı konusunda karasız kalabiliyoruz.

İnsanlığın ilk başından beri insanoğlu sürekli kendini geliştirmektedir. Bu gelişim içerisine her türlü şeyi alabileceğimiz gibi giyim konusunda da değişim oldukça hızlı bir şekilde ilerlemektedir, öyle ki yaşadığımız zamandan çok fazla geriye gitmeye gerek kalmadan yakın geçmiş zamanımıza bakarsak bu değişimin ne denli büyük olduğunu görebiliriz. Bunu sağlayan en büyük etkenlerden biriside modadır. Moda da ki değişimlerde zaman ilerledikçe ve imkanlar arttıkça daha fazla olmaktadır, ve ilerleyen zamanlarda daha da hızlı olacak gibi gözükmektedir.

Günümüz şartlarında insanların bir şeylere ulaşabilmesi eski zamanlarda ki ne nazaran daha kolaydır, eskiden insanların daha çok köyde yaşadığını düşünerek bundan 50 yıl önce köyde yaşayan bir bireyi ele alalım o zamanın şartlarını da göz önünde bulundurursak belki de insanlar yılda anca 2-3 kere şehre inip alışveriş yapabiliyorlardı, fakat şuan inşaların alışveriş yapabilmesi için sadece internet bağlantısı bile yeterli, bu durum da insanlar daha çok alışveriş yapabilmekte ve bunun sonucu olarak modanın sürekli olarak değişmesi gerekmekte.

Modanın sürekli olarak değişmesi ve yeni bir çok şeyin üretilmesi sonucu insanlar artık daha çok kıyafet ihtiyacı duymaktadır. Bir kişi bir pantolonu veya bir eteği her gün üst üste giymek istememektedir çünkü bir çok pantolon ve etek modelleri vardır, ve toplumsal algılar ve insanlar ne düşünür düşüncesi doğrultusunda bunlar ihtiyaç gibi görülmektedir. İnsanlar spora giderken giydikleri eşofman üstünü bile bir sonraki seferde giymek istememektedir, yine aynı sebepten dolayı.

Tabi ki bu ihtiyaçların artmasının bir sebebi de insanların alım gücüdür, eskiden üretilen ürün sayısı ile günümüzde üretilen ürün sayısının farkı nedeniyle ürünlerin fiyatları arasında da belli oranda fark vardır, bu da insanların aynı parayla daha çok eşya almasını sağlamaktadır. Alışveriş için hemen http://www.modgrey.com/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

Bu haber toplam 2574 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
Kadın