PARASI OLAN BODRUM’A OLMAYAN SARIYER’E

PARASI OLAN BODRUM’A OLMAYAN SARIYER’E
Bayram tatilinde Ege ve Akdeniz’deki tatil beldelerine gidemeyen çok sayıda İstanbullu, Sarıyer’deki sahillere ve ormanlık alanlarına akın etti.

Havaların iyice bunaltmasıyla birçok İstanbullu, bayram tatilini fırsat bilerek Ege ve Akdeniz’e akın etti. Maddi imkânsızlıklardan dolayı tatile gidemeyen bazı İstanbullular ise soluğu sahillerde aldı. 7’den 77’ye her yaştan vatandaşın akın ettiği sahillerde kimi vatandaşlar güneşlenirken, kimileri de denizin tadını çıkardı. Bodrum veya Marmaris’e gitme hayallerini bir sene daha erteleyen İstanbullular özellikle Sarıyer’e akın etti. Arkadaşlarıyla denize giren 18 yaşındaki Yunus Emre Kayıkçı, “Bayramda tatile gidemedik. Biz de arkadaşlarla buraya gelerek denize giriyoruz. Hem eğleniyoruz hem de yüzüyoruz. Tatile gedecek paramız olmadığı için haftada bir buraya geliyoruz. Ne yapalım Çeşme’ye Bodrum’a gidemesek de hiç olmazsa Boğaz’da serinliyoruz” dedi.

Sarıyer, Emirgan hattında deniz keyfi

Çocuklarıyla beraber denizin tadını çıkaran Ayhan Çiftçi ise, “Biz Fatih’te oturuyoruz. Sarıyer’de akrabalarımız var. Her bayram Sarıyer, emirgan hattında deniz keyfi yapıyoruz. Tatil demek para demek. İstanbul’da kendi kesemize göre deniz keyfi yapıyoruz. Ne yapalım birgün Akdeniz hayallerimiz gerçek olur elbet” diye konuştu.

İstanbul’da sahil ve mesire yerlerine gidemeyen çok sayıda vatandaş ise otoyol kenarlarındaki yeşil alanlara akın etti. Okmeydanı sapağındaki yeşil alana annesi ve kardeşleriyle birlikte gelen Serkan Bayrak, “Biz buraya çok yakın oturuyoruz. Başka bir yere gidemiyoruz. Yeğenim de evde çok sıkıldı. Biz de en yakın yeşil alana kendimizi atalım dedik.

Mangalımızı yaptık. Şimdi de semaverde çay demliyoruz” ifadelerini kullandı. Nişantaşı’nda bir binada kapıcılık yapan Sezai Yılmaz ise, “Akşama apartmanda olmam gerekiyor. O yüzden uzağa gidemedik ve buraya geldik. Maddi olarak gücümüz yok. Buraya da ancak bayramdan bayrama gelip keyif yapabiliyoruz” şeklinde konuştu.  

‘Para yok mangala talim’

Özcan Çelik de Belgrad Ormanı’nda ailesiyle mangal yaparak bayram tatilini geçirenlerden. Çocuklarıyla beraber mangal keyfi yapan Mustafa Acar, “Ben terzide çalışıyorum. Bayramda tatile maddi imkânsızlıklardan dolayı gidemedik. Çocuklar mutlu olsun diye buraya geldik. Sakin bir yer bulmak imkânsız. Şu gördüğünüz mangalın maliyeti bile 150 TL. İçinde sadece tavuk ve iki parça sucuk var. Tatile gidecek paramız yok, mangala talim ediyoruz” dedi.

Milliyet

Bu haber toplam 5356 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT