Özkan Sucu Ayazağa'nın mülkiyet sorununu meclise taşıdı

Özkan Sucu Ayazağa'nın mülkiyet sorununu meclise taşıdı
CHP Meclis Üyesi Özkan Sucu, Ayazağa 124 ve 125. sokakta yaşanılan sorunları meclis gündemine getirerek, çözüm bulunmasını istedi.

CHP Meclis Üyesi Özkan Sucu daha önce Ayazağa’da 124 ve 125. Sokakta kurulan Ayazağa Birlik Kooperatifi’nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile yaşadığı sorunları meclis gündemine getirerek, çözüm bulunmasını istedi.

Ayazağa’da yaklaşık 2 bin kişinin yaşadığı 124 ve 125. sokakta İBB tarafından verilen sözlerin tutulmadığını ve vatandaşların mağdur edildiğini vurgulayan Sucu, Sarıyer Belediye Meclis’inde AK Partililerden çözüm bulmalarını istedi.

Kürsüden AK Partili Büyükşehir Meclis Üyelerine seslenen CHP’li Sucu; “Atatürk’ün söylediği gibi, ‘Vatanını en çok seven görevini en iyi yapandır’ ilkesiyle beraber hizmetlerimize tüm hızıyla devam ediyoruz. 2009 yerel seçimlerine kısa bir süre kala Ayazağa’da İBB Genel Sekreteri ve milletvekilleri ile birlikte yapılan toplantılarda birçok vaatler verildi. Ayazağa 124 ve 125. sokak olarak bize kooperatif kurulması söylendi. Buna mukabil olarak Ayazağa Birlik Kooperatifi kuruldu. Bu sokaklarda yaşayan vatandaşlarımız birçok sorunla karşı karşıya durumdadır. Gün geçtikçe vatandaşlarımız sıkıntılardan kurtulacağına aksine daha da sıkıntıları katlanarak artmaktadır” dedi.

"Büyükşehir vatandaşların önünü kesti"

Ayazağa planlarının çıkmasının ardından el altından bir şeylerin değişmeye başladığını belirten Sucu, “En son vatandaşlar AK Parti ilçe binasına çağrıldı daha sonra KİPTAŞ’a gönderildi. KİPTAŞ yöneticileri de diyor ki, “Biz vatandaşlarımıza bu kadar veremeyiz.” Büyükşehir’de birileri devreye girdi ve arazileri için bir firma ile anlaşan ve yeni evlerinin yapılma umuduyla yaşayan vatandaşlarımızın önü kesildi. Bu güçler bugün varlar yarın yoklar ama halk devamlı orada kalacaktır. Biz de seçilmişler olarak ne gerekiyorsa bu sorunların çözümü noktasında yardımcıları olacağız” dedi.

Vatandaşların sorununu hep birlikte çözelim

Söz konusu bölgede yaklaşık iki bin kişinin yaşadığını belirten Sucu; “Buradan en çok oyu alan AK Parti’dir. Siz oy aldığınız insanlara bunu yaparken, biz o vatandaşlarımıza metrekaresi 250 TL gibi sembolik bir ücretle arazilerini hak sahiplerine satıyoruz. İBB ve Ayazağa Birlik Kooperatifi arasındaki sorunu en kısa sürede çözmeniz gerekmektedir. İBB’deki bürokratlar vatandaşlarımıza, ‘Sarıyer Belediyesi bizde olmadığı için biz yalnızca ilçe başkanlığınızı’ tanırız diyorlar. Ayazağa’da hangi partiden olursa olursun evleri ziyaret eden siyasilerin hepsi, ‘daireniz kadar daire’ dediler. Ben istiyorum ki; 124 ve 125. sokak nezdinde tüm Ayazağa’nın bu sorunlarının en kısa sürede geri kalınması noktasında herkes elinden geleni yapsın” diye konuştu.

Kaynak:SARIYER MANŞET

Bu haber toplam 8737 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
2 Yorum