O bahçede sahur yaptı

O bahçede sahur yaptı
Şükrü Genç, İstinye Balabandere caddesindeki vatandaşlarla sahur yaptı.

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, önceki dönemlerde yapılan yanlış 18 imar uygulamalarıyla gündeme gelen İstinye Balabandere caddesindeki vatandaşlarla sahur yaptı. Sahur programı ise 2009 yılında “İmar planlarınızı bu bahçede hep birlikte yapacağız” dediği alanda gerçekleşti.

bahsecahuric1.jpg

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, 2009 seçimlerinde 18 imar uygulaması için söz verdiği bahçede mahalle halkıyla sahur yaptı. Mahalle sakini Metin Kurdaş’ın bahçesinde düzenlenen sahur sofrasına 7’den 70’e mahalle sakinleri katıldı. Kurdaş; “Başkanımızı her yıl iki veya üç defa ağırlıyoruz. Kahvaltı sofrası, akşam yemeği gibi çeşitli organizasyonlarda misafir ediyoruz. Bu gecede Ramazan ayı sahur soframıza davet ettik. Bizi yine kırmadı. Kendisine teşekkür ediyoruz.” dedi.
 
Mahalle sakini kadınların elleriyle yaptıkları yemekler, belediye personelinin vermiş olduğu destekle birleşti. Her akşam mahallelere kurulan iftar sofralarını aratmayan sahur sofrası dayanışmanın, paylaşmanın ve mahalle kültürünün güzel bir örneğini oluşturdu. Başkan Şükrü Genç, gecenin sonunda katılan herkese teşekkür etti. Sahur programına meclis üyeleri de katıldı.
 
bahsecahuric2.jpg
Mahalle sakinleri davayı kazandı
İstinye Balabandere caddesi Taşocakları Mevkii, 59 pafta 388 ada, 14, 31, 32, 33, 50, 51 ve 52 no’lu parsellerde yapılan 18 uygulamaları Sarıyer Belediyesi tarafından vatandaştan gizli yapıldığı iddia edilmişti. Burada yaklaşık 50 yıldır oturan mahalle sakinleri bir sabah uyandığında, belediye tarafından çizilen planlar üzerinde evlerine ortak birilerini bulunca iptal davası açtılar. Yıllarca devam eden dava mahalle sakinlerinin lehine sonuçlanmıştı.
 

18 uygulaması AK Parti’nin 2009 yenilgisinin nedenlerinden birisi olmuştu

Bu mahalledeki uygulama AK Parti’nin 2009’daki seçimleri kaybetmesinin nedeni olarak da gösterildi. 2009 yerel seçimlerinde mahalleyi ziyaret eden Şükrü Genç seçimi kazandığı takdirde mahalledeki planları bu bahçede halkla birlikte yapacaklarının sözünü vermiş ve mahallenin desteğini almıştı. Yeni dönemde yapılır mı bilinmez ancak bu konuyla ilgili de geçen 5 yıllık süreçte hiçbir adım atılmadı.
 
Sarıyer Manşet Gazetesi mahalle halkının yaşadığı sorunlarla yakından ilgilenmiş ve 18 uygulamasıyla yapılan hataları gündeme getirmişti.

Film gibi 18 uygulaması  Bu da 18 uygulamasının hikayesi

Bu haber toplam 6093 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT