Mevlüt Uysal’ın Sarıyer'deki tapu hesabı kafa karıştırdı

Mevlüt Uysal’ın Sarıyer'deki tapu hesabı kafa karıştırdı
AK Parti ilçe kongresinde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal'ın kentsel dönüşüm süreci ile ilgili hesabı kafaları karıştırdı.

Geçtiğimiz hafta sonu gerçekleştirilen AK Parti Sarıyer İlçe Başkanlığı Kongresi’ne katılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Sarıyer’de kentsel dönüşüme başlayacaklarını söyledi. “Sarıyer’de para almadan imar artışı yapmadan herkese ev vereceğiz” diyen Uysal’ın tapu hesabı tartışma konusu oldu.

Maslak TİM Show Center’de gerçekleştirilen kongrede AK Partililere seslenen İBB Başkanı Mevlüt Uysal konuşmasında Sarıyer’in mülkiyet sorununa değindi. Mülkiyet sorununa sadece vatandaşın problemi değil bir kamu problemi gözüyle baktıklarını belirten Uysal, “Sarıyer’de her dönemde en fazla problem olarak ortaya konulan vatandaşlarımızın tapusu ve kentsel dönüşüm konusudur. Büyükşehir olarak 2018 yılında kentsel dönüşüm için bütçemize 1 milyar TL ayırdık. Vatandaşı olduğu yerinde dönüştüreceğiz” dedi. 

“Para almadan imar artışı yapmadan herkese  ev vereceğiz”

Büyükşehir’in kentsel dönüşüm yöntemi ile ilgili de konuşan Uysal, “Vatandaşdan para almadan bunu başaracağız. İmar artışı yapmadan bunu yapacağız. Vatandaşımızdan şunu talep edeceğiz. 100 metrekare evi olana diyeceğiz ki 80 m2 daha iyi planlanmış bir şekilde hiç para almadan sıfır ev verelim. Arsalardan kesilen %20’leri sattığımızda maliyetin yüzde 70’ini alıyoruz, kalan yüzde 30’unu da Büyükşehir’den karşılayarak herkese kendi evini teslim ediyoruz” diye konuştu. 

uysal-ic1.jpg

Küçükçekmece’de, Başakşehir’de bu şekilde kentsel dönüşüm yapılması gereken yerlerde görev yaptığını belirten Uysal, “Seçim arifesinde CHP’liler gelecek vatandaşa evinizi elinizden alacaklar diyecekler. AK Parti bu ülkede 15 yıldır iktidarda, hiç kimsenin evini elinden almadı en az 1 milyon kişiye ev verdi. Bugüne kadar AK Parti kurulmadan öncede cumhurbaşkanımız 1994’te belediye başkan oldu. Ondan sonraki süreçte de burada AK Parti zihniyetinin belediyeciliği devam etti. Herkese yardımcı oldu, tapularını verdi. İnşallah buna devam edeceğiz. Sarıyer’de bugüne kadar adım atılamadıysa bu belediyenin suçudur. Azıcık yardımcı olsaydı şimdiye kadar çözerdik. Büyükşehir olarak ilk kazmayı Büyükçekmece’den vuruyoruz. Sarıyer’de de inşallah bu ilçe belediyesi engel olmazsa hemen çalışmalara başlayacağız” dedi.

Kaynak:SARIYER MANŞET

Bu haber toplam 6254 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
1 Yorum