Kaymakam Karaman kitabını tanıttı

Kaymakam Karaman kitabını tanıttı
Sarıyer Kaymakamı Ömer Karaman’ın kaleme aldığı “Şanlı Müdafaa Şahin Bey” adlı belgesel-roman kitabı çıktı.

Dünya şampiyonu olan İSTEK Kemal Atatürk Anadolu Lisesi kız tenis takımının başarısının kutlandığı Sait Halim Paşa Yalısı’na düzenlenen programda Kaymakam Ömer Karaman yeni çıkan kitabını da tanıttı. Programa katılanlara kitabını da imzalayan Karaman kitabın yazılış hikayesini de paylaştı.


kitapic3.jpg
 
Lise yıllarında “Şahin Bey” şiirleri okuduğunu belirten Karaman, Gaziantep Şahin Bey ilçesine atanma sürecinde yaşadıklarını şöyle anlattı: Sarıkamış’ta kaymakamlık görevindeyken bir bakanımız beni aradı ve Şahin Bey’e atanacağımı söyledi. O dönem 750 bin nüfusu olan Gaziantep’in bir ilçesi. Tayinim çıktı ve Şahin Bey’e atandım. Lisede de “Şahin Bey” şiiri okuyordum. Tesadüf ki göreve geldim ki, okuduğum o şiirlerin kahramanı o ilçenin destan kahramanıymış. Kilis’te de naaşı var ama mezbeleye dönmüş bir anıt. Bir şehitlik nasıl bu halde olur dedim. Hemen o dönem vali olan şuanki İçişleri Bakanımız Muammer Güler’e açtım konuyu. Büyük bir projeyle burayı şehitlik turizmine açalım dedik ve çalışmaları başlattık. Bu süreci kitabımda anlatıyorum.

kitapic2.jpg
 
Şahin Bey’in ölümü bile bile seçen vatansever biri olduğunu belirten Karaman,” Şahin Bey’in kişiliği, onun yapmış oldukları, Güneydoğu Anadolu’daki mahalli kurtuluş ruhunun sembolü destan kahramanı olan bu kişiyi sizlerin de tanımasını istedim. Öyle ki Gaziantep’te de Şahin Bey çok tanınmıyordu. Şahin Bey ölümü bile bile seçen vatanseverlerden birisidir. Düşman karşısına arkadaşlarıyla birlikte çıkan ama arkadaşlarının şehit olmasından sonra tek başına savaşmaya devam eden Şahin Bey 27 süngü yarasıyla orada şehit oluyor. Fransız general ise bu olayla ilgili “Bir genç orada çırpınarak öldü ama bütün savaş sürecinde sureti ne benim ne de askerimin gözünün önünden gitmedi” diyor” dedi.
 
Babıali Kültür Yayıncılık tarafından çıkarılan kitap internet sitelerinden veya seçkin kitapevlerinden temin edilebiliyor.


Şanlı Müdafaa Şahin Bey

kitaoic1.jpg

Bu haber toplam 8318 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
1 Yorum