İnternetin varlığı ve gelişimi

İnternetin varlığı ve gelişimi
Nesnelerin interneti nedir?

İnternet bilgisayarların bulunmasından sonra ortaya çıkan ve fiber internet hatları sayesinde tüm dünyada kullanılan bir paylaşım, bilgi, iletişim amaçlı kullanılan bir araçtır. Dünyada binlerce ağın kurulumu ile ve uzaya gönderilen uydular sayesinde internet dünyanın hemen hemen her alanında yaygın olarak kullanılmaktadır.

Bu kadar büyük bir iletişim ve bilgi aracı nasıl kullanılıyor nasıl yapılıyor derseniz nesnelerin interneti devreye girmiş oluyor peki nesnelerin interneti nedir? Nesnelerin interneti küçük ağların birbiriyle bağlantılı şekilde bir örümcek ağı gibi düşünürsek yayılan ve genişleyen sistemler bütünüdür bu internetin daha açık ve kullanışlı yaygın olmasını sağlıyor ve de yönlenmesi bilgi depolanması sınırsız bir güç olma özeliğinin sebebi oluyor.

Yani bilimsel olarak nesnelerin interneti nedir diyecek olursak akıllı nesneler yani bir sensor yada kabloya bağlı bir nesnenin bir ad altında varlık olan tek bir cisim ile dünyanın her yerinden ulaşılabilir, onu yönlendirebilir, ona hükmedebilirsiniz internet nesnel varlıklara küçükten büyüğe odaklı bir ağlı sistemle var olmuş ve bu sistem nesnelerin interneti diye adlandırılmıştır.

NESNELERİN İNTERNETİ TURKCELL

Nesnelerin interneti kullanımı ve hayatımızdaki yeri çok önemlidir internet yaşanılan bu çağın en değerli gereksinimi olmuştur eskiden bilgi okul, kitap, medrese, kütüphane, ansiklopedi vb. kaynaklardan sağlanmakla yetinilebildiği için bilimin ve bilginin ulaşılması zor ve gayretli zaman alan bir durumdur.

İnternet devri ile bu durum daha da kolaylaştı bahsi geçen tüm bilgi kültür kayakları internette bir kartopu misali büyüdü ve var olan tüm bilgi ve bilime dair her şey internette depolandı çoğaltıldı bilgi sonsuzluğu oluştu.  Dünyada var olan tüm anlayış ve bilgi hemen hemen internette varlığını sürdürür oldu internet yaşam şeklimizi bir bilgi gereksinimini karşılamak için mükemmel bir araç gereç oldu. 

NESNELERİN İNTERNETİ HAKKINDA

Bu da insanların birbiriyle olan iletişimini hızlandırdı dünyanın bir ucuyla obur uçunda olan mesafe azaldı dünyada olabilecek en ufak bir durum olay en anında her yerde duyulur hissedilir nitelikte genişleyerek yakınlaşarak dünyanın deyim yerindeyse her alanı bir oldu denebilecek noktaya gelindi. 

İnternet varlığı oluşan sosyal ağlar her an milyonlarca bilginin süratle yüklendiği milyonlarca bilginin paylaşıldığı bir ortam bir başlı başına dünya olmuştur nesnelerin interneti nedir diyecek olursanız işte budur internetin sağlayıcısı bu kadar internette yapılan işlemlerin temel nedeni ve sebebidir internet bir ağ bağlayıcı ve nesneler birer düğüm noktalarıdır.

Örümcek ağı gibi giderek büyüyen katlanan genişleyen bir oluşum sistemin genel adı bu sistem akla hayale sığmayan boyutlarda olmuş ve oluşumu devam etmektedir.  Her evde iş yerinde sokakta şehirde yaylada dağda vb. birçok alanda nesnelerin interneti bir ağ kurmakta ve sürekli bir üreme ve gelişim göstermektedir tıpkı kanserli bir insanın bedeninde yayılan virüs gibi çoğalmakta ve genişlemekte alan kaplamakta sağlıklı hücreleri ele geçirmekte dünya bir internet ağ tabakası ile örülmektedir. Teknolojideki gelişimleri takip etmek için http://geturkiyeblog.com adresini ziyaret etmenizi öneririz.

Bu haber toplam 3476 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
Teknoloji