Influencer Marketing nedir ve Influencer Marketing Ajansı ne yapar?

Influencer Marketing nedir ve Influencer Marketing Ajansı ne yapar?

Televizyon ve yazılı basın gibi geleneksel reklamcılık merkezleri daha az etkili hale geldiğinden (azalan görüntüleme ve okuyucu sayısı nedeniyle) ve daha fazla tüketici eğlence, haber ve bilgi için (özellikle satın alma kararlarıyla ilgili tavsiyeler için) Instagram, YouTube ve Snapchat gibi sosyal medya kanallarına yöneldiğinden, influencer pazarlama, dünyanın en iyi sosyal medya etkileyicilerinin geniş ve etkileşimli kitlelerinden yararlanarak markalara tüketicileri hedeflemenin bir yolunu sunuyor. Bir influencer pazarlama kampanyası başlatmak isteyen şirketler için, influencer marketing ajansı, influencer marketing kampanyalarının başarısını markalar, influencerlar ve tüketiciler yararına ölçerek, strateji oluşturarak, yürüterek, yöneterek ve ölçerek bu süreçte hayati bir rol oynar.

Influencer marketingi kolaylaştırmak ve otomatikleştirmek için tasarlanan platformlar ve araçlar var ve var olmaya devam edecek (ve bazı durumlarda pekiştirebilir), ancak influencer pazarlamanın temelinde insan unsuru kaldığı sürece, influencer marketing ajanslarını kullanmak, etkili ve yüksek performanslı influencer pazarlama kampanyaları oluşturmanın ve yürütmenin en iyi yolları arasında yer alacak.

Influencer marketing ajansı, marka değerlerini, kampanya hedeflerini, ses, mesajlaşma ve her markayı faaliyet gösterdikleri kalabalık pazarlarda benzersiz kılan bir dizi diğer özelliği anlamak için her markanın yanında çalışır. Influencer marketing ajansının ana odağı, en iyi etkileyicilerle ortaklık kurarak ve bir markanın özel ihtiyaçlarını karşılamak ve ulaşmak istediği hassas kitleye ulaşmak için özel bir plan hazırlayarak bir marka için en etkili kampanyayı hazırlamak ve yürütmektir.

Bir marka ve bir influencer marketing ajansı arasındaki ilişki güven, itibar ve sonuçlara dayanır ve influencer marketing ajansları müşterilerinin ihtiyaçlarını ilk sıraya koyar ve kampanyaların başarılı olmasını sağlamak için çalışır.

Birçok sosyal medya pazarlaması, dijital, yaratıcı veya PR ajansı, kapsamlı bir pazarlama stratejisinin bir parçası olarak influencer pazarlama hizmetleri sunabilirken, yalnızca özel influencer pazarlama ajansları sosyal medya etkileyicileriyle pazarlamaya odaklanır (ve böylece uzmanlığa sahiptir). Markaların sosyal medya yıldızlarıyla bağlantı kurmasına yardımcı olan birkaç farklı influencer marketing platformu, yazılım türü ve aracı da mevcuttur, ancak markalar influencer pazarlamasının nüanslarını anlamadıkça, deneyimsiz pazarlamacılar bu araçları mümkün olduğunca etkili kullanmakta zorluk çekebilirler.

Detaylı bilgi için; https://www.tipeffect.com/influencer-marketing-nedir

Bu haber toplam 3579 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
Teknoloji