Hergünsel'den imza günü

Hergünsel'den imza günü
Yazar Cafer Hergünsel’in, Geçmişten Gelen Esintilerle Emirgân isimli kitabının imza günü geçtiğimiz günlerde Emirgân Çınaraltı’nda gerçekleşti.

Yoğun bir ilgiyle gerçekleştirilen etkinliğe semt halkının yanı sıra İstanbul’un çeşitli bölgelerinden ve çevre illerden gelenler de katıldı.

Sıcak bir atmosferde geçen etkinlikte açılış konuşmasını Emirgân’ı Sevenler Derneği Başkanı Saim Öztürk yaptı. Konşmasında Cafer Hergünsel’in öykü karakteri yaratmadaki hünerine değinen Öztürk, akıcı bir üslupla kaleme alınan kitabın Türk Edebiyatı’nda kalıcı bir yer bırakacağını belirtti. Açılış konuşmasının ardından Cafer Hergünsel, hayatta olan ve olmayan öykü kahramanlarını tanıttı. Yaşayan öykü kahramanlarının da hazır bulunduğu imza gününde, Emirgânlı caz sanatçısı Kerem Görsev’in Terrapi isimli eseri eşliğinde hayat ve edebiyat üzerine sohbetler yapıldı. Konuşmasında derneklerin öneminden de söz eden Hergünsel, dernekçiliğin bir gönül işi, bir özveri ustalığı olduğunu vurguladı. Hergünsel, “Dernekçiler gerçek kahramanlardır. Zamanlarından, işlerinden fedakarlık ederek toplumsal yaşama önemli katkılar sağlarlar. Kitabımda bu insanlardan da söz ettim” dedi. Ardından dernek üyeleri tanıtıldı ve kısa konuşmalar yaptılar. Etkinliğe katılan şair Ramazan Gecenoğlu ise, Emirgânlılara övgü dolu sözler söylediği konuşmasında Cafer Hergünsel’in yazarlığının yanı sıra Yazın Sanat Kooperatifi’nin başkanlığını da başarıyla yürüttüğünü, gerçek bir sivil toplum öncüsü olduğunu dile getirdi. Gecenoğlu konuşmasını “Suyu Bulandırmayın” isimli şiiriyle tamamladı.Öğlen saatlerinde başlayan imza günü akşam geç vakitlere kadar devam etti.

2010 İstanbul Avrupa Kültür Başkenti Ajansı ve Heyamola Yayınları işbirliğiyle Kırk Semt Kırk Yazar Projesi kapsamında yayınlanan kitap, Emirgân’ın tarihini, sosyal yapısını, insanlarını, doğal güzelliklerini, geçmişte azınlıklarla olan içten ilişkileri, denize açılan birbirinden güzel sokaklarını konu ediyor.

Bu haber toplam 2334 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT