Güneş Ve Güzellik

Güneş Ve Güzellik

25 ve 30’lu yaşlarda göz çevresindeki deri çizgileri ve kırışıklıklar için doktorların önerdikleri kremler etki gösterebilir. Ancak özellikle menopoz dönemi ardından göz çevresindeki sorunlarınızı, sadece krem kullanarak çözemezsiniz.

Göz etrafında, özellikle de genç yaşlarda oluşan kırışıklıkların nedeni, günlük hayatımızda sıkça yinelediğimiz mimiklerdir. Bu mimikleri bazı kişiler daha çokça kullanırken, bazıları daha az kullanmaya eğilimlidir.
Dolayısıyla mimiklerini çok kullananlarda çizgiler daha erken oluşarak ve yaşın ilerlemesiyle derinleşirken, mimiklerini daha az kullananlarda yapı olarak deri daha az yıpranır, sadece ince çizgilenmeler meydana gelir.
Göz çevresini kırıştıran ve yaşlandıran sadece mimikler değildir elbette. Yaşlanmakla birlikte göz derisinde de yaşlanma meydana gelir. Üst ve alt göz kapağının derisinde bollaşma ve gevşeme oluşur. Bunların tedavisinde radyofrekans ve lazer yöntemlerinden yararlanılabilir.

UZUN UZUN GÜNEŞTE YATMAK 10 YIL ERKEN YAŞLANDIRIYOR

 Kırışıklıkların oluşmasını hızlandıran faktörler arasında kötü beslenmeyi, sigarayı, alkolü, çok fazla güneşlenmeyi, hava kirliliğini sayabiliriz. Artık uzmanların da son yıllarda sıkça vurguladığı gibi güneşin UVA ve UVB ışınlarından korunmak gerekiyor.
Dr Nuri Soysal anlatıyor; “Güneş ışınlarının en zararlı olduğu yaz aylarında saat 10.00-16.00 arasında dışarıda çok dolaşmamak, güneşin altında uzun süreler kalmamak, plajda saatlerce güneşin altında bronzlaşmak uğruna yanmamak gerekiyor.”

Özellikle kadınlardan başlayarak son yıllarda oldukça talep gören botoks uygulamaları, önlemini almaya hazır, fakat geçmişte ihmalkar davrananlar için uygun çözüm önerileri sunuyor.

30’lu yaşlarda olup da göz çevresinde çok fazla çizgilenme olmuş kadınlar botoksu en çok tercih edenler arasında. Çünkü bilindiği üzere bu tarz kırışıkıklara ne kadar zamanında müdahale edilirse, ileriki yaşlarda daha kalıcı çizgilerin oluşması da o kadar
engellenmiş olur.

Bu haber toplam 2308 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
Kadın