GittiGidiyor Kapıda Ödeme Seçeneği Var mı?

GittiGidiyor Kapıda Ödeme Seçeneği Var mı?
GittiGidiyor alışveriş sitesinde kapıda ödeme seçeneği ile ürün alınabilir mi?

Genellikle kredi kartı ya da herhangi bir banka kartı kullanmayanlar kapıda ödeme seçeneklerinden faydalanarak internet üzerinden alışveriş yapmaktadır. En çok merak edilenlerden biri de GittiGidiyor sitesinin kapıda ödeme seçeneği olup olmadığıdır.

Sitesinde yazmasına rağmen birçok insan GittiGidiyor müşteri hizmetleri numarasını arayarak bu soruyu soruyor fakat; henüz sitenin kapıda ödeme seçeneği maalesef yok.

GittiGidiyor sitesinden alışveriş yaptığınızda kredi kartı ya da banka kartı ile alışveriş yapıyorsunuz. Bunların haricinde sanal kartlarınızdan, BKM Express ve kartlarınızda biriken bonusları kullanarak alışveriş yapabilirsiniz. Bu belirtilen ödeme şekilleri dışında kapıda ödeme ve EFT ya da havale ile alışveriş yapmanız mümkün değildir.

GittiGidiyor Kapıda Ödeme Neden Yok?

Birçok firma ve yine bireysel olarak insanlar GittgiGidiyor sitesine satmak istedikleri ürünü koyarlar. Almak isteyen kişi de oradan ihtiyacı olan ürünü satın alır. İşte bu yüzden GittiGidiyor yalnızca kişiler arasındaki alışverişi sağladığı için kapıda ödeme, havale ya da EFT seçenekleri bulunmamaktadır. Kişiler bireysel olarak alışveriş yaptıklarında dolandırıcılık olayları arttığından dolayı GittiGidiyor, dolandırıcılığa engel diyebiliriz. Siz alacağınız ürünün parasını ödersiniz, site sistemde bu parayı tutar, ürün size teslim edildiğinde ise ürünü satan kişi GittiGidiyor sitesinden parasını alır. Yani satın aldığınız ürünün kontrolünü de yine site yapmaktadır.

Eğer ürününüz size ulaşmazsa GittiGidiyor müşteri hizmetleri numarasını arayarak durumu bildirebilir, paranızı geri alabilirsiniz.

Bunun yanı sıra ürün satan kişinin de karşılığını alması gerekmektedir ve maalesef kapıda ödeme olduğunda da çoğu kez sorunlar çıkmaktadır.

Satın almak isteyen kişi, kapıya getirildiğinde ürünün parasını ödemediğinden teslim alamasa bile, satan kişi ürünün gönderilmesi için kargo parası vermektedir. Satıcı tarafın sattığı ürün el değiştirmekte, belki de birkaç gün kargo araçları içerisinde yol almaktadır. Bunun yanı sıra satın alınmadığında ürün satıcı tarafa geri dönmektedir.

Bazı kargolar, kargo geriye dönüp ürünü ikinci kez kendisine teslim ettiği zaman ürünü ilk gönderen satıcı taraftan yine ücret talep etmektedir. Bu durum ürünü satan kişi için zaman ve para kaybına neden olur. Bu yüzden; GittiGidiyor sitesinde kapıda ödeme seçeneği bulunmamaktadır.

Bu haber toplam 22864 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
Teknoloji