Evlilik Danışmanı Yusuf BAYALAN

Evlilik Danışmanı Yusuf BAYALAN

Günümüzün psikolojik sorunlarından kurtulmak, psikolojik sorunlara çözüm yolları aramak için başvurulan yöntemlerinden biri olan psikolojik danışmanlık, birçok alanda talep edilmektedir. Stres, depresyon, aile içi şiddet, çocuk eğitimi gibi dönem dönem kişileri ruhsal sıkıntılara sürükleyebilen durumlarda psikolojik desteğe ihtiyaç duyulabilmektedir. Süreci sağlıklı biçimde yönetmek ve sonuca ulaşmak için profesyonel destek alınması önemli hale gelmektedir.

Psikolojik danışmanlığın en talep edildiği alanlardan biri evlilik sorunlarıdır. Çatışma, iletişim sorunları ya da duygusal bağlamda yaşanan problemler için desteğe ihtiyacı olan çiftler evlilik danışmanlığına başvurabilmektedirler. Karşılıklı olarak memnuniyet seviyesinin arttığı, olumsuz etkilerin azaltıldığı bir danışmanlık süreci çiftler için olumlu dönüşler sağlamaktadır. Hedeflenen adımlar evlilik danışmanı desteği ile uygulanmalı, gerekli görülen durumlarda danışmanlığın içeriği ya da yöntemi geliştirilmelidir.

Evlilik danışmanlığı alanında da çalışmalarını yürütüp, danışanlarına çözümler sunmak adına titizlikle çalışan Uzman Psikolog Yusuf Bayalan, gerekli adımları belirlemeden önce stratejik bir yaklaşım ile sorunun temeline inmektedir. Temel sebeplerin ortaya konulmasından sonra çözüm planlaması yapıp, uygulamaya koymaktadır. Teorik anlayışa göre, farklılıkların olması sebebiyle birçok danışmanlık yöntemini uygulayabilmektedir. Bireysel, birleşmiş, grup ya da kombine danışmanlığı bunlardan birkaçıdır. Problemin tanımlanmasından sonra gerekli görülen yöntem seçilerek uygulanmaya başlanır. Burada hedeflenen amaçlar genel olarak; her iki tarafın da temel insani ihtiyaçlarının karşılanması, yeni evlenen çiftlerin uyum sorunlarının çözümü, iletişimin işlevsel hale getirilmesi, çocuk yetiştirme sorunlarının neticelendirilmesi ve farkındalık yaratarak kişilerin farklı bakış açıları kazanmalarını sağlamaktır.

Yusuf Bayalan, evlilik danışmanlığı alanındaki bilgisi ve uzmanlığını danışanlarına aktararak birlikte çözüm yolları aramaktadır. Çiftlere kurallar koymaktan ziyade onları ve yaşadıkları psikolojileri anlamlandırarak yardım edici bir rol üstlenmektedir. Davranış kalıplarını belirleyerek karşılıklı doyuma ulaşmalarını sağlamak en temel çabasıdır. Tüm bu süreçler ise elbette ki danışanların istekleri ile hızlanıp, çözüme kavuşacak durumlardandır. Kişinin kendisinin istemediği bir yol, yaptırım olarak uygulanamayacaktır.

Çözüme kavuşturulamayan tartışmalar, heyecanın azalması, şiddet, boşanma riskinin artması gibi durumlar evlilik danışmanlığına karar verilmesinde etkin rol oynayan durumlardır. Evlilik danışmanlığına karar veren çiftler, ne tür problemle karşı karşıya olduklarını, çözüm olarak neyi arzuladıklarının farkında olmaktalar, kimi zaman ise danışman ile birlikte bu yolda yürümektedirler. Problemin eksiksiz ve net olarak tanımlanıyor olması önem arz etmektedir. Yanlış ya da eksik tanımlanan bir sorun, çözüm önerisi kısmında da yetersiz kalacaktır.

Evlilik danışmanlığı sürecinde, danışanların problemlerinin belirlenmesi, ihtiyaç ve beklentilerine uygun alternatif yöntemlerin ortaya konulması ve planlanan adımların uygulanması gerekmektedir. Yaşanan sorunun çeşitliliği ve yoğunluğuna göre danışmanlık süresi değişkenlik göstermektedir. Bu sebeple evlilik danışmanlığı sürecinin net zaman aralığı bilinememektedir.

Aile içi çatışmaların azaldığı, kişilerin terapi boyunca ortaya konulan sorunlara bakış açılarının değişkenlik göstermesi ile birlikte kendi içlerinde problemlerin çözülmesi süreci başlayacaktır. Danışmanın gözlemleri ve değerlendirmesi ile sonuca varılacak, gerekli bilgilendirmeler yapılacaktır.

Evlilik danışmanı kimliği ile görev yapmakta olan Yusuf Bayalan, ön görüşme ve randevu için telefonla ulaşabileceğiniz bir uzman psikologtur. Yusuf Bayalan’la yüz yüze ya da online ortamda görüşmelerinizi sağlayabilirsiniz.

Psikolojik danışmanlık ve evlilik danışmanlığı hakkında ayrıntılı bir almak ve psikoloji odaklı yazılara ulaşmak için www.yusufbayalan.com linkine tıklayınız.

Bu haber toplam 7170 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
Kadın