'Engelsiz Sarıyer' için aralıksız çalışıyorlar

'Engelsiz Sarıyer' için aralıksız çalışıyorlar
Sarıyer Belediyesi, ilçede yaşayan engelli vatandaşların yaşam standartlarının yükseltilmesi için yıllardır önemli hizmetler veriyor.

Göreve geldiği ilk yıl Sarıyer Belediyesi Engelli Koordinasyon Merkezi'ni (SEKOM) kurarak Sarıyer sınırları içinde yaşayan engelli vatandaşların yaşam kalitelerini arttırmayı amaçlayan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, bu noktada Türkiye’deki birçok belediyeye de örnek olabilecek önemli çalışmaları hayata geçirdi.

Hizmetleriyle binlerce engelli vatandaşın hayatını kolaylaştıran Sarıyer Belediyesi, özellikle Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü bünyesindeki çalışmalarıyla dikkat çekiyor. “Engelsiz Sarıyer” bilinciyle yürütülen çalışmalarda; tekerlekli sandalyelerinin bakım ve onarımlarından, engelli rampalarına, şehir içi ve şehir dışı ulaşımlarına kadar birçok alanda hizmetler veriliyor.

coskun-uzaldi.jpg

Akülü sandalye bakım atölyesi kuruldu

Engellilere yönelik yapılan başarılı çalışmalarda önemli katkısı olan Ulaşım Hizmetleri Müdürü Coşkun Uzaldı, Belediye Başkanı Şükrü Genç öncülüğünde “Engelsiz Sarıyer” sloganıyla çalıştıklarını söyledi. Uzaldı, “Her noktada engelli vatandaşlarımızın yaşam standartlarını yükseltmek için teknik kadromuzla sürekli hizmet veriyoruz. Sarıyer’de 400’e yakın engelli sandalyesi kullanan vatandaşımız var. Kullanmış oldukları akülü veya mekanik tekerlekli sandalyelerin bakım ve onarımlarını ücretsiz olarak yapıyoruz. Bizi aradıklarında hemen akü, tekerlek ve lojistik bakımlarını yapıyoruz. Eğer yolda kalmışsa ya da evinde ise yedek bir sandalye gönderiyoruz. Eski sandalyesinin bakımını yaptıktan sonra da tekrar götürüp teslim ediyoruz. Ayrıca şimdiye kadar 200 adetini numaralandırarak plaka verdik” dedi.

engel6-001.jpg

Ulaşımdaki tüm talepleri karşılanıyor

Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü olarak bir adet rampalı engelli otobüsü ve iki adet engelsiz ulaşım aracı ile hizmet verdiklerini söyleyen Coşkun Uzaldı, “Tüm engelli vatandaşlarımızın şehir içi ve şehir dışı ulaşım taleplerini karşılıyoruz” diye konuştu.

engel1-001.jpg

Sarıyer’in geneli engelli rampalarıyla donatıldı

Yine engelli vatandaşlarımızın evinden sokağa çıkarken, daha rahat hareket edebilmeleri için de engelsiz bir ortam oluşturduklarını vurgulayan Uzaldı, “Sarıyer’in birçok mahallesinde Fen İşleri Müdürlüğümüz ile birlikte engelli rampaları yaptık ve yapmaya da devam ediyoruz. Okullarda, hastanelerde ve birçok kamu kurumunun olduğu noktada ihtiyaç varsa rampa yerleri yapıyoruz” dedi.

engel10.jpg

5 ayrı noktaya şarj cihazı kuruldu

Engelli vatandaşların kendilerini Sarıyer’de artık daha güvende hissettiklerini belirten Uzaldı, şehir içinde şarj ihtiyaçlarını karşılamaları için de 5 ayrı noktaya modern şarj cihazı yerleştirdiklerini söyledi.

engel5-001.jpg

Türkiye’nin ilk engelsiz plajı Sarıyer’de

Engelli vatandaşların rahat denize girebilmeleri için engelsiz plaj oluşturduklarını belirten Uzaldı, “Yaz aylarında Belediye Başkanımız Sayın Şükrü Genç, engelli vatandaşlarımızın Kilyos Sosyal Tesisleri’nden 10 gün boyunca faydalanmalarını sağlıyor. Kilyos sahilinde engellilerin kumsalda rahat gidebilmeleri için ahşap düzenekli yol, denize rahat girebilmeleri içinde metal düzenek yaptık. Rahat bir şekilde denize girip çıkabiliyorlar” diye konuştu. Uzaldı daha birçok noktada engelli vatandaşların yanında olduklarını söyledi.

engel2-001.jpg

engel13.jpgengel3-001.jpgengel4-001.jpgengel7.jpgengel8.jpgengel9.jpgengel12.jpgengel11.jpgengel14.jpgengel15.jpg

Kaynak:SARIYER MANŞET

Bu haber toplam 7642 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT