Emirgan'da sanat festivali

Emirgan'da sanat festivali
Emirgan Gençlik ve Sanat Festivali tarihi çınaraltında başladı.

Sarıyer Kaymakamlığı, Sarıyer Belediyesi, Emirganı Sevenler Derneği, İstanbul 2010 Kültür ve Sanat Platformu ile birçok kuruluşun desteğiyle gerçekleştirilen Emirgan Gençlik ve Sanat Festivali tarihi çınaraltında başladı.

Sarıyer Kaymakamı Ömer Karaman ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla başlayan ve dört gün sürecek festival boyunca Emirgan’daki dernekler, sivil toplum kuruluşları ve Sarıyer’deki liselerin öğrencileri sergiler, atölyeler, konserler ve sokak performansları sergileyecek.

Festivalin açılış konuşmasını yapan Emirganı Sevenler Derneği Başkanı Saim Öztürk, dört gün boyunca birbirinden güzel etkinliklerle Emirgan sokaklarını şenlendireceklerini belirterek, festivale destek veren bütün kişi, kurum ve kuruşlara teşekkür etti.

emirganfesticeri1_240013659.jpg

Sarıyer Kaymakamı Ömer Karaman ise Emirgan’ın Sarıyer’in bir marka değeri olduğunu, bu tür festivallerin hem marka değerini artırmak hem de vatandaşlar ve esnaflar için faydalı olacağını vurguladı.

Genç sanatçılar ve sanatseverlerin, renklerle, seslerle, neşeli ritimlerle bir araya geldiği festival, çınaraltı, Mektep sokak, Emirgan Parkı başta olmak üzere birçok mekanda fotoğraf atölyeleri, sergiler, konserler, tiyatro oyunları, ritim ve meddah gösterileri ile sürecek.

Festivalin ilk gün etkinliklerine, Sarıyer Belediye Başkan Yardımcısı Adnan Ayber, Sarıyer İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Namık Şişman, İlçe Milli Eğitim Müdürü Celal Yılmaz Gültekin, Sarıyer Halk Eğitim Merkezi Müdürü İsmail Çelik, Emirgan Muhtarı Şakir Şahin, etkinlikleri düzenleyen okulların müdürleri ile Emirgan sakinleri katıldı.

Bu haber toplam 4099 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT