Dünya çocukları Sarıyer'de buluştu

Dünya çocukları Sarıyer'de buluştu
Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı haftası nedeniyle Sarıyer’de gelen dünya çocuklarını usta şair Nazım Hikmet’in dizeleriyle karşıladı.

Dünyayı verelim çocuklara hiç değilse bir günlüğüne
Allı pullu bir balon gibi verelim oynasınlar
Oynasınlar türküler söyleyerek yıldızların arasında
Dünyayı çocuklara verelim
Kocaman bir elma gibi verelim, sıcacık bir ekmek somunu gibi
Hiç değilse bir günlüğüne doysunlar
Bir günlük de olsa öğrensin dünya arkadaşlığı
Çocuklar dünyayı alacak elimizden
Ölümsüz ağaçlar dikecekler

nisan-ic1.jpg

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı haftası nedeniyle Sarıyer’de gelen dünya çocuklarını usta şair Nazım Hikmet’in bu dizeleriyle karşıladı.

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk‘ün “Küçük hanımlar, küçük beyler! Sizler geleceğin bir gülü, yıldızı ve ikbal ışığısınız. Memleketi asıl ışığa boğacak olan sizsiniz” diyerek dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı her yıl olduğu gibi bu yıl da Sarıyer’de büyük bir coşkuyla kutlanıyor. 8 şehir ve 11 ülkeden gelen çocukların katılımıyla bir hafta devam edecek şenliklerin ilk günü birbirinden renkli anlara sahne oldu. Şenlik açılışında misafir çocuklara dünya şairi Nazım Hikmet’in dizeleriyle seslenen Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, “Belediyeyi çocuklarla yönetiyorum” dedi.

nisan-ic2.jpg

DÜNYA ÇOCUKLARI SARIYER’DE BULUŞTU

Programın ilk gününde dünyadan Çin, Bulgaristan, Ukrayna, Kosova, Bosna Hersek, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Endonezya, Gürcistan, Arjantin, Malezya ve Kazakistan; ülkemizden ise Artvin, Erzurum, Mersin, Hatay, Şırnak, Aydın, Edirne ve İstanbul’dan gelen çocuklar Kilyos Sosyal Tesisleri’nden başlayan kortej ile adeta bir karnaval havası yaşattı. Değişik illerden ve ülkelerden gelen çocuklar kortejin ardından Kilyos 75. Yıl Parkı’nda yöresel kıyafetleriyle halk oyunları gösterileri gerçekleştirdi.

BELEDİYEYİ ÇOCUKLARLA YÖNETİYORUM

Şenliğin açılış konuşmasını yapan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, misafir çocuklara, “Ben belediyeyi çocuklarla yönetiyorum” diye seslendi. Başkan Genç, “Bu insanlara şaka geliyor ama değil, ben belediyeyi çocuklarla yönetiyorum. İnanılmaz mesajlar geliyor bana. Çocuk dostu şair Nazım Hikmet’in bir şiiri var. Tam da günümüze uygun olduğundan paylaşmak istiyorum. Yurtdışından gelen yavrularımız bizi anlamıyorlar ama bu bayramın, bu haftanın ne kadar önemli olduğunun onlar da farkındalar. Büyük bir heyecanla buradalar. Şimdi bu heyecanı hep birlikte paylaşıyoruz” dedi.

nisan-ic4.jpg

DÜNYANIN GÜZELLİKLERİNİ ÇOCUKLARDAN ÖĞRENECEĞİZ

Nazım Hikmet’in “Dünyayı verelim çocuklara” şiirini okuyan Başkan Genç, “‘Dünyayı verelim çocuklara’ diyor Nazım Hikmet. Bugün Kilyos bizi bağrına bastı, sevgili gençleri bağrına bastı. Bir hafta buradayız. Birlikte güleceğiz, birlikte eğleneceğiz. Huzuru temin etmek için sizlerin varlığı bizlere yetecek. Türkiye’den ve yurtdışından misafir ettiğimiz sevgili yavrularımız kendi yörelerinin gelenekleriyle geldiler. Onları göreceğiz, onları yaşayacağız.  Bu sene de, her yıl olduğu gibi, çocuklarla beraber coşkulu bir hafta geçireceğiz. Dünyanın güzelliklerini çocuklardan öğreneceğiz. Hepiniz hoş geldiniz” diyerek konuşmasını noktaladı.

nisan-ic3.jpg

Bu haber toplam 5378 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT