Denizden gelen ışık sergisi

Denizden gelen ışık sergisi
Sarıyer Hüseyin Kalkavan Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan Sarıyer konulu, “Denizden gelen ışık” isimli resim ve fotoğraf sergisi kaymakamlık binasında açıldı.

Serginin açılışı Sarıyer Kaymakamı Ömer Karaman ve Sarıyer Belediye Başkan Yardımcısı Recep Yel ve Adnan AYber ile İlçe Milli Eğitim Müdürü Celal Yılmaz Gültekin tarafından yapıldı.

“Denizden gelen ışık” başlıklı bu proje kapsamında Sarıyer’deki yalılar ve deniz fenerlerinin fotoğrafları denizden çekilerek 20x30 ebadında tab edildi. Birbirinden güzel fotoğraflar kaymakamlık binasındaki sergi salonunda sergileniyor. Bunun yanısıra okulun lise öğrencilerinin Sarıyer’i konu alan resim çalışmaları da sergide bulunan diğer çalışmalar arasında bulunuyor.



2010 İstanbul Avrupa Kültür Başkenti Projesi kapsamında kabul edilen ve Okul Müdürü Faruk Genç’e ait olan bu proje sergiyi gezen sanatseverlerin beğenisini topluyor. Açılışta Kaymakam Ömer Karaman, Başkan Yardımcısı Recep Yel ile Adnan Ayber ve Milli Eğitim Müdürü Celal Yılmaz Gültekin’e öğrenciler tarafından yapılan yağlı boya resimler hediye edildi.

Ayrıca Sarıyer Hüseyin Kalkavan Lisesi bünyesinde yer alan ana sınıfı öğrencilerinin yapmış oldukları resimlerde Sarıyer’i anlatma biçimleri de sergiyi gezenlerin beğenisini topluyor. Kaymakamlık binasında devam eden sergiyi gezebilirsiniz.





Bu haber toplam 6321 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT