DCKOZMOS’da sanat eğitimleri devam ediyor

DCKOZMOS’da sanat eğitimleri devam ediyor
Oyunculuk alanını meslek olarak seçmek isteyenlere yeni bir eğitim alanı DC KOZMOS.

Gerek tiyatroda, gerekse sinemada esas olan oyunculuktur. Her iki alanda da gerek yapım, gerekse yönetmen öncelikli olarak rol dağılımını (cast) ön planda tutar, role uygun, hazır oyuncularla yola çıkmak ister. Yönetmen oyuncuya, oyunculuğu öğretmez; verdiği rolün en doğru biçimde yorumlanmasını ister. Bir senfoni orkestrası düşünelim; orkestra şefi çaldıracağı esere en iyi müzisyenleri yerleştirir. Bu, oyunculuk mesleği için de aynen geçerlidir. Zira oyun veya film de bir senfoni gibidir. Uyum içinde olmalıdır. Bir oyuncuda bütüne uymayı, bütünün içinde kişisel olarak var olmayı bilmek, hissetmek durumundadır.

Her meslekte olduğu gibi oyunculuk mesleğinin de temelinde eğitim yatar. Eğitim ciddi bir iştir ve sorumluluk ister. Bizler de bu durumu göz önünde bulundurarak yola çıkıyoruz. Eğitimin temelinde de doğru programlama, süreyi iyi değerlendirme ve konusunda ihtisaslaşmış eğitmenlerle çalışmak yatar.

Oyunculuk hassas bir meslektir ve başarısızlık ya da olumsuz gelişmeler oyuncuda büyük yaralar açar. Bundan dolayıdır ki kuruluşumuz, katılımcılara karşı son derece açık olacak ve kendisiyle gelişimi ve doğabilecek sonucu açıkça paylaşacaktır. Başlangıç yani kayıt kabul aşamasında öğrencilerle birebir görüşme (mülakat) yapılması katılımcı açısından en doğru olanıdır.

dc-kozmos-1.jpg

Eğitimin sonunda kendi bünyesinde bulunan sahnede katılımcılarla oyun hazırlanmasını planlamaktadır.

DC KOZMOS katılımcının gelişimine göre eğitim sonrası bünyesinde yapılacak Sinema, Tiyatro, Tv-Radyo yapımlarında seçme şartıyla rol alma ve cast ajansımızla, diğer yapım şirketlerine yönlendirme imkanı sağlayacaktır.

Tabii ki bu sayılanlar bir vaad olarak algılanmamalıdır. Zira sanatta vaad olmaz. Burada asıl olan katılımcının gelişmesi, çalışma arzusu, her şeyden önemlisi istediğidir.

Keyifli ve güler yüzlü bir yolculuk geçirmenizi dileriz

Bu haber toplam 5750 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT