Çöp Kuşları resim sergisi açıldı

Çöp Kuşları resim sergisi açıldı
"Çöp Kuşları” adlı resim sergisi Sarıyerli sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Sarıyer Belediyesi Çöp Kuşları Drama Topluluğu’nun yaratıcısı Muhip Süeltürk’ün eserlerinden oluşan "Çöp Kuşları” adlı resim sergisi Sarıyerli sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Muhip Süeltürk ün 12. Kişisel Resim Sergisi, “Çöp Kuşları” adlı oyunun tuvaldeki çalışmalarına bir tür örüntü olarak kullanıldı. Sergide otuz yedi yağlı boya tablo yer alırken doksan beş fotoğraf performansı ve oyun dekorlarından oluşan bir estetik anlayış yaratıldı.

Sergide, “Çöp Kuşları” oyuncularının sahne dilindeki anlatımı yine oyunun yazarı ve yönetmeni Muhip Sületürk tarafından kareografiye dahil edilerek şiir dili olarak sunuldu.
 
Sarıyer Belediye Başkan Yardımcıları Adnan Ayber ve Mehmet Metili’nin açılışını Muhip Süeltürk’le birlikte yaptıkları sergide, Çöp Kuşları Drama Topluluğu’nun oyuncuları da hazır bulundu. Oyundaki etkileyici sahnelerden biri olan “Su Çürüdü”den bir kesit sunan oyuncuların performansı ilgi topladı.
 
Sarıyer Belediyesi Kültür Merkezi’ndeki “Çöp Kuşları” resim sergisi 2 Ekim 2011 tarihlerine, 08.00-17.00 saatleri içinde Sarıyer Belediyesi Kültür Merkezi’nde ziyaret edilebilir.

Sanatseverlerin yoğun ilgi gösterdiği sergi açılışına Sarıyer Belediye Meclis Başkanvekili Hüseyin Coşkun, CHP Sarıyer İlçe Başkanı Mehmet Deniz, Belediye Meclis Üyesi Oğuzkan Yüksel ve belediyenin birim müdürleri katıldı.

Bu haber toplam 2508 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT