CHP'de kayyum depremi!

CHP'de kayyum depremi!
CHP Genel Merkezi Şükrü Genç’in kayyum ekibini mahkemeye verdi...

CHP Genel Merkezi, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’in yönlendirmeleriyle partiyi zor durumda bırakan kayyumu mahkemeye verdi.  

CHP Genel Merkezi ve İstanbul İl Başkanlığı, mahkeme kararını aşan bir şekilde ilçe binasının kapısını kırıp, icra işlemi uyguladıkları gerekçesiyle, CHP Sarıyer Belediye Başkan Aday Adayı Necati Yıldırım, CHP Meclis Üyesi Gökan Zeybek, Meclis Üyesi Aday Adayı Sefer Öztürk’ü mahkemeye verdi. İstanbul 1. Sulh Hukuk Mahkemesi’nde açılan davanın duruşması 19 Şubat 2014’te görülecek.  
 
Hatırlanacağı gibi; 1 Mayıs 2011’de görevden alınan CHP Eski İlçe Başkanı Serdar Sarıoğlu, Av. Necati Yıldırım aracılığıyla dava açmıştı. Mahkeme kongre yapması için kayyum atamıştı. Ancak mahkeme kararı daha kesinleşmeden Av. Necati Yıldırım ve Meclis Üyesi Gökan Zeybek ilçe binasının kapısını çilingirle açtırıp, icra işlemi başlatarak CHP’ye Sarıyer’de büyük bir prestij kaybettirmişlerdi. Daha sonra Mehmet Deniz’in itirazıyla kayyumun hukuksuz bir işlem yaptığı ortaya çıkmıştı. O dönem CHP’yi oldukça zor durumda bırakan kayyumun bu hareketine Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç de destek vermişti. CHP’liler o dönem Şükrü Genç ve kayyumda yer alan kişilere karşı sert tepki göstermişti.
 

Örgüt Mehmet Deniz’e sahip çıktı

Sonrasında CHP örgütü CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun atadığı Mehmet Deniz’e sahip çıkmış, Şükrü Genç ve kayyum ekibinin tüm çabalarını kongrede boşa çıkartmıştı.
 

CHP Genel Merkezi kayyumu affetmedi!

CHP Genel Merkezi ve İstanbul İl Başkanlığı Şükrü Genç’in yönlendirmeleriyle partiye zarar verenlere karşı sessiz kalmadı. Edinilen bilgilere göre; CHP Genel Merkezi ve İstanbul İl Başkanlığı kayyum heyeti atanması sırasında da Sarıoğlu’nun avukatlığını yapan Av. Necati Yıldırım’ın, Gökan Zeybek ve Sefer Öztürk’le birlikte İlçe Başkanlığı binasına gelip, hukuka aykırı bir şekilde icra işlemini tatbik ettikleri gerekçesiyle İstanbul 1. Sulh Hukuk Mahkemesi’nde dava açtı. 
 
Dava dilekçesinde; Kayyum atanması ile ilgili kararın usul hükümlerine, maddi hukuk kurallarına ve Parti Tüzüğü’ne aykırılığı nedeniyle İlçe Başkanı Mehmet Deniz tarafından temyiz edildiği belirtilirken, kayyum heyetinin de karar kesinleşmeden kanuna aykırı bir şekilde işlemlerin icra edildiği ifade edildi. Kayyum heyetinin görevinin olağanüstü kongreyi toplamak yerine ilçe binasının anahtarlarını alıp, mevcut ilçe başkanının da tüm yetkilerini devraldığı, bunun da hukuka ve tüzüğe aykırı olduğu belirtildi.
 

Mahkemeye verdiği partiden aday adayı oldu

Dava haberi Sarıyer kamuoyuna bomba gibi düşerken, kendi partisini mahkeme koridorlarına taşıyıp zor durumda bırakan birinin belediye başkan aday adayı olması ise tartışa konusu oldu. Hatırlanacağı gibi Av. Necati Yıldırım ve Gökan Zeybek kayyum olarak atandıkları zaman anahtarlar bulunamadıkları için Başkan Mehmet Deniz’in makam odasının kapısını çilingirle açtırmışlardı.
 

Bu isimler aday olabilecek mi?

Asıl tartışılan konu ise İl Başkanlığı tarafından mahkemeye verilen bu kişilerin yeniden aday olup olmayacakları. CHP’liler bu isimlerin aday olamayacakları yönünde yorumlar yapıyor.
 
CHP Sarıyer kayyuma devredildi
 
CHP’de kayyum dönemi bitti

Bu haber toplam 8528 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
3 Yorum