Birikimlerini KADINLAR için kitaplaştırdı

Birikimlerini KADINLAR için kitaplaştırdı
Emekli Öğretmen Farinnisa Ulum hanımefendinin “Yüreğimin Sesi” isimli şiir kitabı ve “Argo Hayatın Gerçeğidir (Edepsizlik sözcüklerde değil!)” isimli derleme kitabı, kitapseverlere ‘Merhaba’ dedi.
Yaşanmışlıkların ve yılların yorgunluğunun ispatı niteliğindeki şiirlerim, sözlerim, derlemelerim ve çizimlerimin artık bir vücut bulması gerekliliği, bu kitapların yayın hayatına ‘Merhaba’ demesindeki ilk adımı oluşturuyor” diyen Farinnisa Ulum'un  hedefi ise; daha güçlü ‘Kadınlar’... Kadına şiddetin gündemden düşmediği ülkemizde, kadınlara kucak açan sığınma evlerinin sayısının artması, imkanlarının daha da iyileştirilmesi noktasında Ulum Öğretmenimiz de kitaplarından elde edilecek geliri ‘Kadın Sığınma Evleri’ne bağışlayacak.
 
“Duygularımı demetledim, ‘Yüreğimin Sesi’ dedim...”
“Yazmak benim uğraşım oldu. Düşüncelerimi kalemim anlatıyor. Geceler boyu kendimi ve sevdiklerimi anlatmak en güzel duygumdur.” diyen Farinnisa Hanım, duyguların yaşadıkça, sevgilerin de sevdikçe çoğalacağının altını çiziyor. Ulum Öğretmenimiz, ‘Yüreğimin Sesi’ ismini verdiği şiir kitabının önsözünde 1960 yılından beri bıkmadan, usanmadan yazıp, çizen ve derleyen bir eğitimci olduğunu vurguluyor ve ekliyor: “Şimdi yıl 2014; ben hâlâ yazıyorum. Sözcükler tükenmedi; dertler, mutluluklar bitmedi. Sevgiler arttı, sözcükler çoğaldı.” Duygularını demetlediği dizelerden oluşan 192 sayfalık ‘Yüreğimin Sesi’ isimli ilk kitabında Ulum Öğretmenimizin, okurlarına bir de sürprizi var... Kiminin ‘dövme’, kiminin ise ‘takı tasarımı’ olarak nitelediği birbirinden şık desen çizimleri ve dörtlükleri de duygu dolu dizelere eşlik ediyor.
 
“Önemli olan ders çıkarmak, ‘Argo Hayatın Gerçeğidir’ çünkü...”
Farinnisa Hanımın okuyucuya ‘Merhaba’ diyen ikinci kitabı ise; ‘Argo Hayatın Gerçeğidir (Edepsizlik sözcüklerde değil!..)’ 
Ulum Öğretmenimiz, 160 sayfalık derleme kitabını ise şu şekilde anlatıyor: “Konuşurken, yeri gelince kullandığım sözleri yazmak geldi içimden. ‘Neden olmasın’ dedim. Aklıma gelenleri, duyduklarımı, okuduklarımı derledim. Dedelerimizin, ninelerimizin, babalarımızın ve annelerimizin söylediği nasihat verici sözleri de unutmadım. İçinde argo olanları ayıplamadan okursanız, beni memnun edersiniz.” Argoyu herkesin kullandığını, çünkü hayatın gerçeklerini yansıttığını söyleyen Ulum, önemli olanın ders çıkarmak olduğunun altını çiziyor.
 
FARİNNİSA ULUM kimdir?
1945 Tarsus doğumlu. Türkocağı İlkokulu, Tarsus Kız Meslek Lisesi, Adana Kız Öğretmen Okulu ve Lisans Tamamlama Programı, eğitim - öğretim basamaklarını oluşturdu. 1966 yılında başladığı öğretmenlik mesleğini, yirmi bir yıl başarıyla sürdürerek, 1988 yılında emekli oldu. Özel Bilime Çağrı Dershanesi’ni kurarak, yönetici ve eğitici olarak hizmetlerini sürdürdü. Eşi Z. Abidin Ulum’un vefatı sonrası Tarsus’tan ayrılarak, İstanbul’a yerleşti. Zehra, Leyla isminde iki kız ve Yasemin isminde bir de torun sahibidir.
 
İletişim: (0533) 568 46 46 - (0216) 367 09 26 (Maltepe / İSTANBUL)
 

Bu haber toplam 3915 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT