BİNLERCE KİŞİ DEMOKRASİ NÖBETİ TUTTU

BİNLERCE KİŞİ DEMOKRASİ NÖBETİ TUTTU
Demokrasi Nöbetinde vatandaşların Türk Bayraklarıyla süsledikleri Sarıyer Meydanı kırımızı beyaza boyandı.

Fetullahçı Terör Örgütü FETÖ’ nün 15 Temmuz’daki darbe girişiminden sonra tüm Türkiye’de olduğu gibi Sarıyer’de de tutulan Demokrasi Nöbeti binlerce Sarıyerlinin katılımıyla son buldu. 

Ellerinde Türk Bayrakları ile Sarıyer Meydanı’nı dolduran binlerce kişi Demokrasi Nöbeti tuttu. Sarıyer’deki nöbete AK Parti İstanbul Milletvekilleri Şirin Ünal ve Fatma Belli, İBB Başkanı Kadir Topbaş, Sarıyer Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan, dünürü Özdemir Bayraktar, damadı Selçuk Bayraktar, AK Parti Sarıyer İlçe Başkanı Salih Bayraktar, şehit yakınları, belediye meclis üyeleri, kaymakamlığa bağlı daire müdürleri, siyasi parti ilçe yöneticileri ile bazı mahalle muhtarları da katıldı. İlçe Başkanı Salih Bayraktar’ın konuşmasıyla başlayan nöbette,  diğer katılımcılar da söz alarak birlik ve beraberlik vurgusu yaptı.Vatandaşların Türk Bayraklarıyla süsledikleri Sarıyer Meydanı kırımızı beyaza boyandı.

Topbaş; “Su uyur düşman uyumaz”      

İstanbul Büyükşehir (İBB) Belediye Başkanı Kadir Topbaş, 15 Temmuz akşamı ülkede yaşanan FETÖ’nün hain darbe girişimini sert bir dille eleştirerek, " Bugün meydanlarda bir nöbet tutuyorsunuz. Bu nöbet önemli.  Neden? Su uyur düşman uyumaz. Başkomutanımız tamam değinceye kadar bizim buralarda olmamız gerekiyor. Bu dosta güzellikler, düşmana sıkıntı getirecek. Bu duruşunuzla artık bir farklı dönemin başladığını ortaya koyuyorsunuz. Ve özellikle dünyaya milli iradeyi ve halka rağmen hiç bir gücün ülkelerde başarıya erişemeyeceğini gösterdiniz.  Dört gün önce ziyaretime gelen Kuzey Nüblan Belediyeler Birlik Başkanı aynen şunu söyledi: ‘3 yıl önce bu olsaydı Mısır’da ki darbe başarılı olamazdı ve yapılamazdı’ dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın damadı Selçuk Bayraktar ise, Yerli savunma sanayinin önemine vurgu yaparak, " Darbe girişiminde nasıl düşmanı püskürttüysek, inşallah savunma sanayimizde de, tümüyle dışarıya bağımlı olmadan, bağımsız bir şekilde kendi silahlarımızı inşallah çok çalışarak imal edeceğiz. İnşallah bu hedefimizi de Allah’ın izni ile başaracağız. Ben sizlerin huzurunda bu hedefe, tıpkı bu tuttuğunuz çalışacağıma, tüm gücümle var gücümle çalışacağıma ekibim adına söz veriyorum" dedi.

Sarıyer’deki Demokrasi Nöbeti protokol üyelerinin hep birlikte sahneye çıkıp, Türk Bayraklarını sallayarak fotoğraf çektirmeleriyle sona erdi.

Bu haber toplam 2867 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT