Belediye TURYAPI'daki işgalcilere ecrimisil gönderdi

Belediye TURYAPI'daki işgalcilere ecrimisil gönderdi
Sarıyer Belediyesi, Turyapı Sarıyer Evleri’nde kamuya ait alanları işgal edenlere 3 yıllık geriye dönük ecrimisil gönderdi ancak bazı site sakinleri işgallerin kaldırılmasını istiyor.

Sarıyer Manşet’in ortaya çıkarttığı Turyapı Skandalı ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Belediye, kamuya ait yeşil alanları ve otoparkları işgal edenlere ecrimisil gönderdi. Ayrıca belediyenin site yönetiminden işgalcilerin listesini istediği, ancak site yönetiminin 5 ay geçmesine rağmen halen isimleri bildirmediği öğrenildi.

TURYAPI SARIYER EVLERİ'NDEN AÇIKLAMA

Kaçak havuzlar için 49 bin TL 
Ayrıca belediye, Turyapı Sarıyer Evleri’nde, Belediye ait yeşil park alanlarına yapılan 2 adet yüzme havuzu için de geriye dönük 3 yıllık Ecrimisil bedeli olarak toplamda 49.000 TL civarında ödeme emri gönderdi. Böylelikle belediyeye ait arazinin sitenin özel amaçları doğrultusunda, ücretsiz kullanımının önüne geçilmiş oldu.
 

"Belediye işgalleri ortadan kaldırsın"

Ancak bazı site sakinleri ortak otopark ve park alanlarının etrafının çevrilerek işgal edildiğini belirterek, “İmar planı uygulamasında, devlet mülkü olup halkın ortak kullanımında olması gereken otopark alanlarının, kişilere özel bahçe olarak kullanılması, etrafının çevrilerek halkın kullanmasının engellenmesi suçtur. Belediye bu alanları yıkarak işgalleri ortadan kaldırmalıdır” diye konuştular. 

Bu haber toplam 8481 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
7 Yorum