Ana'ya yoğun ilgi

Ana'ya yoğun ilgi
Hafta sonu Sarıyer Halk Eğitimi Merkezi’nde sahnelenen Ana'ya yüzlerce tiyatro sever tarafından beğeniyle izlendi.

Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün organize ettiği Önder Babat Kültür Merkezi’nde faaliyet gösteren işçi, emekçi ve öğrencilerden oluşan Önder Babat Politik Tiyatro Topluluğu Maksim Gorki’nin ölümsüz eseri Ana’yı sahneye taşıdı.

Hafta sonu Sarıyer Halk Eğitimi Merkezi’nde yüzlerce tiyatro sever tarafından izlenen Ana’da okuma yazması olmayan bir ev kadını olan Polega Vlasova, oğluyla birlikte gün gün gelişen ve kederini elleriyle çizen bir iradeye dönüşüyor. Bir halkın uyanışını simgeleyen Ana’yı izleyenler sıradan insanın yaşamında beliren umudu görüyorlar. Sevginin, dostluğun, umudun esirgendiği günümüz koşullarında “Ana” özlenen bu değerleri bizlere hatırlatan bir başyapıt. Ana’da somutlanan insan sevgisi önceleri bir oğlum vardı şimdi binlerce diyen bir şekilde çoğalıyor.
 
Bir oyun izlemeye gelen izleyicilerin bir oyundan çok kendilerini bularak çıktıkları oyunun sonunda tiyatro severler oyuncuları uzun süre ayakta alkışladı. Önder Babat Tiyatro Topluluğu adına oyun sonunda konuşma yapan Semra Aslan kendilerine bu imkanı sağlayan Sarıyer Belediyesi Başkanı Şükrü Genç ve tüm belediye personeline teşekkür etti.

Bu haber toplam 6925 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT