ANAFOD açılıyor

ANAFOD açılıyor
İstanbul Anadolu Yakasında, fotoğrafa gönül vermiş fotoğraf aşıklarının kurduğu, İstanbul Anadolu Yakası Fotoğraf Sanatı Derneği (ANAFOD), Türkiye'deki 11 usta Fotoğraf Sanatçısının sergisiyle açılıyor.

 

İstanbul Anadolu Yakasında, fotoğrafa gönül vermiş fotoğraf aşıklarının kurduğu, İstanbul Anadolu Yakası Fotoğraf Sanatı Derneği (ANAFOD), Türkiye'deki 11 usta Fotoğraf Sanatçısının sergisiyle açılıyor. Dernek fotoğraf ustalarının katılım ve katkılarıyla, dostlar topluluğu halinde 5 yıldır devam eden etkinliklerini artık “ANAFOD İstanbul Anadolu Yakası Fotoğraf Sanatı Derneği” unvanıyla sürdürecek. ANAFOD Derneği açılışını 30 Mart 2013 Cumartesi günü saat 17.00’de, Dernek merkezinde, Türk fotoğrafının 11 duayen ustasının seçme fotoğraflarından oluşan “Bir Zamanlar… " sergisiyle yapacak. Sergide Ara Güler, Ergun Çağatay, Ersin Alok, Gültekin Çizgen, Halim Kulaksız, İbrahim Zaman, İsa Çelik, İzzet Keribar, Nusret Nurdan Eren, Sabit Kalfagil, Şakir Eczacıbaşı'nın fotoğrafları yer alıyor.

 

ANAFOD'un Başkanı Baytekin Kara’nın ağzından anlatımı ise şöyle:

 

Bir öykü yaratmanın peşindeyiz ya hep. Bir öykünün kahramanına özeniriz yada kahramanın ta kendisiyizdir ya. İstanbul Anadolu Yakasındaki fotoğraf sevdalılarının içinde kendilerini bulabilecekleri bir öykü anlatayım size.

Bir varmış, bir yokmuşşşşşşşş . . .

2008 yılının aralık ayında sosyal iletişim kanallarından facebook a bir not düşülür. Fotoğraf sevdalıları bir araya gelmek ister misiniz diye. Evet yanıtı 20 leri bulduğun da Maltepe Beşçeşmeler'de buluşulur. Kimse kimseyi tanımaz, ortaklaşılan tek şey fotoğraf ve sıcak bir merhaba, fotoğrafa dair bir şeyler yapma isteği. İlk etkinlik planlanır, çalışmalarımıza destek veren bir dostun kahvesinde. 27 Ocak 2009 salı günü sevgili Timurtaş Onan bizle birlikte. Bize ayrılan yere sığamama, sokakta sohbetin devamı. Sonra emek veren katkı veren yüzlerce katılım, yüzlerce fotoğraf kadrosunun desteği, kurumlarla işbirliği ve birlikte yaşama geçirilen projeler. Seminerler, sunumlar, söyleşiler, kitap fotoğraflamaları, fotoğraf gezileri, sosyal sorumluluk projeleri ve fotoğrafa dair her şey. Şimdilerde 24 güzel insanla gerçekleştirilen dernek oluşumu. Fotoğrafla, kültür ve sanatla biraz ilgili iseniz, eminim ki bu öyküde yeriniz vardır. Hep beraber yeni öyküler yaratma serüvenine sizi de bekliyoruz. Sevgiyle, Dostlukla ...

 


ANAFOD YÖNETİM LİSTESİ

 

Başkan      : Baytekin Kara

Bşk. Yrd.    : Doğan Alpay
Genel Sek. : Ünal Geciroğlu

Sayman     : Hasan Özdemir

Üye            : Seval Danışman
 

 

 

Üyeler:


Akif Güneş, Altunay Geciroğlu, Anıl Tamer Yılmaz, Ayşe Sönmez Dayı, Baytekin Kara, Doğan Alpay, Ergun S. Karaalioğlu, F. Figen Özkan, Hamza Güven, Hasan Çalıkuşu, Hasan Özdemir, Hüseyin Ünveren, Lale Çaktı, M. Bülent Yüksel, Murat Kurtel, Murat Özkan, S. İnci Çelik, S. Nalan Yazar, Seval Danışman, Şafak Uçar, Ünal Geciroğlu, Y. Tomris Sarhan, Z. Filiz Küçükkurt, Zeynep Güven, A. Serdar Hepgül, Arzu Kellecioğlu, Coşkun Aydın, Engin Koçyiğit, Erol Doğaner, Fikri Özalp, Gülay Hacıoğlu, Haluk Dikmen, İlknur Atlı, M. Engin Çelik, Nevat Altuntaş, Nuri Yontucu, Osman Karamehmetoğlu, Sertaç Tez, Şule Şenel, Zerrin Ulusu, Zeynep Dulundu.

 

Bu haber toplam 6869 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT