6. Sarıyer Edebiyat Günleri başlıyor

6. Sarıyer Edebiyat Günleri başlıyor
Sarıyer Belediyesi tarafından ilki 2012 yılında başlayan Sarıyer Edebiyat Günleri’nin 6.sı 12-13-14 Mayıs’ta Kireçburnu Haydar Aliyev Parkı’nda gerçekleşecek.

Sadece Sarıyerlilerin değil, tüm İstanbulluların da yakından takip ettiği Sarıyer Edebiyat Günleri bu yıl da birçok şair, yazar, gazeteci, akademisyen ve edebiyatçıya ev sahipliği yapacak. 12-13-14 Mayıs’ta Haydar Aliyev Parkı’nda gerçekleşecek program, imza günleri, söyleşiler, şiir teknesi, sergi ve konserlerle renklenecek. Sanatın her dalından öne çıkan isimlerin Sarıyerlilerle buluştuğu etkinlik 10 Mayıs’ta başlayacak kitap fuarıyla zenginleşecek.

Beyaz Martı Edebiyat Onur Ödülü Murathan Mungan’a verilecek

2014 yılında verilmeye başlanılan Beyaz Martı Edebiyat Onur Ödülü, Yaşar Kemal, Zülfü Livaneli ve Vedat Türkali’nin ardından bu sene Murathan Mungan’a verilecek.

Boğaz’da şiir turu

2017 Sarıyer Edebiyat Günleri programı çerçevesinde; şiirseverler için hazırlanan Şiir Teknesi, Menderes Samancılar, Ferruh Tunç, Cihan Demirci ve Ahmet Telli’nin seslendireceği şiirler eşliğinde boğazda tur atacak.
Söyleşiler düzenlenecek 

“Can Baba”, “Çocuk Edebiyatı ve Fakir Baykurt”, “Yeşilçamın Efsaneleri”, “Tiyatro ve Edebiyat”, “Yerel Yönetimler ve Edebiyat”, “Murathan Mungan İle Geniş Zaman Sanatları” başlıkları altında düzenlenecek söyleşilerde, Fatih Erdoğan, Cezmi Ersöz, Hilal Solmaz, Işık Baykurt, Ömür Kurt, Emel Sayın, Selda Alkor, Fikret Hakan, Meltem Cumbul, Caner Cindoruk, Genco Erkal, Rutkay Aziz, Sevil Akı, Orhan Alkaya, Murat Karayalçın, Hasan Akgün, Altınok Öz, Selami Öztürk, İrfan Değirmenci, Yaşar Seyman, Murathan Mungan ve Ayşegül Tözeren görüşlerini sanatseverlerle paylaşacaklar.

Konser ve imza günü

Yeni Türkü, Enzo IKAH ve Emrah Metin’in vereceği konserlerle renklenecek etkinlikler boyunca Ayşe Kulin, Menderes Samancılar, Işık Öğütçü, Hıfzı Topuz ve Ercan Kesal başta olmak üzere birbirinden değerli birçok isim edebiyatseverlere kitaplarını imzalayacak.

Etkinlikte ayrıca,  6. Sarıyer Edebiyat Günleri kapsamında düzenlenen ‘Fakir Baykurt Öykü Yarışması’nda ortaokul, lise ve yetişkin kategorisinde dereceye giren katılımcılar ödüllerine kavuşacak.

Bu haber toplam 7480 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT