45 yıldır gönül duygularına tercüman oluyor

45 yıldır gönül duygularına tercüman oluyor
Bağcılar’da bulunan Barış Güngör Saz Evi yaklaşık 45 yıldır yaptığı sazlarla müşterilerinin gönül duygularına tercüman oluyor.

1974 yılında saz ustası olan babası Mehmet Güngör tarafından kurulan dükkânda saz yapımına devam eden Barış Güngör, yaptığı sazlarla mesleğin en iyileri arasında gösteriliyor. Barış Güngör’ün usta ellerinde büyük bir titizlikle işlenen ağaçlar türkülere gönül vermiş ve saz öğrenmek isteyenlerin ellerinde dile geliyor.

Mesleğini büyük bir aşkla en iyi şekilde yapmaya çalıştığını belirten Barış Güngör, “Bu saz evi 1974’te babam Mehmet Güngör tarafından kuruldu. Babamın emekli olmasıyla ben bu mesleği devam ettirmekteyim. Saz yapım tekniklerini araştırmacı kişiliğim ile bütünleştirdim. El yapımı yaptığım sazlarımda tını, ses kalitesi, tel seviyesi, saz ölçüleri, ağaçların damar yapısı ve sertlik özelliklerine dikkat ediyorum. Sazlarımın dünyanın her yerinde türkülere gönül vermiş ve öğrenmekte olan müşterilerimin elinde dile gelmesi,  dertlerine, duygularına ve sözlerine tercüman olması beni bu mesleğe daha da hizmet etmeye zorluyor” dedi.

saz-ic1.jpg

Barış Güngör Saz Evi 
Adres:
Kirazlı Mahallesi, 1171 Sokak, No4/b, 34210, BAĞCILAR/İSTANBUL
Web Site; www.gungorsazevi.com  
Mail Adres; [email protected]
İş Tel; 0212 657 10 49
Cep Tel; 0535 523 77 02

Bu haber toplam 9173 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
2 Yorum