40 Öğretmen Erasmus Plus projesi kapsamında Almanya ve Hollanda’ya gitti

40 Öğretmen Erasmus Plus projesi kapsamında Almanya ve Hollanda’ya gitti
Beşiktaş Mehmet Ali Büyükhanlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi KA1 projesini başarı ile tamamladı.

Beşiktaş Mehmet Ali Büyükhanlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Ab Erasmus Plus Programı  Ve IKG Pro Tarafından Desteklenen “Avrupa Boyutunda Etkin Sınıf Yönetimi Uygulamaları”  isimli KA1 projesini başarı ile tamamladı.

2015 teklif çağrısı döneminde ülkemiz Ulusal Ajansı tarafından hibe verilmeye değer bulunan proje kapsamında okuldaki tüm branşlardan toplam 25 öğretmen Almanya Berufsbildende Schule ve Hollanda Aventus College’e giderek sınıf ortamları, sınıf içi öğretim stratejileri  ve modelleri,  Öğretme süreçlerinde iç ve dış koşulları etkin yönetme, sınıf içi çatışmaları çözüm odaklı yönetme, Multimedya destekli sınıf içi aktiviteleri kullanma metodları, bilişim teknolojilerinin öğretim ortamlarında kullanılması vb konularda 10 gün süre ile işbaşı gözlem ve eğitim faaliyetlerinde bulundular.  Aynı zamanda Frankfurt, Amsterdam, Rotterdam, Heidelberg gibi kentelere yapılan kültürel ziyaretlerle de AB ülkelerini ve yaşam koşullarını yakından tanıma fırsatı yakalayan öğretmenler, proje yönetimi için okul müdürlüğüne teşekkürlerini sundular.

erasmus2.jpg

Okul Müdürü Sayın Mehmet Yeşilürdü, “ülkemiz ulusal ajansınca yönetilen Erasmus Plus projelerinin, okulumuz öğrenci ve öğretmenleri için kişisel ve mesleki gelişim sağlamak adına oldukça önemli bir fırsat olduğunu düşünüyoruz. 2015-2016 yılı içerisinde okulumuzdaki 40 öğretmenimizi  Erasmus Plus projesi kapsamında Almanya ve Hollanda’ya gönderdik. Bu çalışmalar ile  okulumuzun  eğitim-öğretim kapasitesini AB Boyutunda geliştirerek mezunlarımızın iş piyasasında daha donanımlı olarak yer almalarını sağlıyoruz. Bunun için  ülkemiz Ulusal Ajansı’na, IPA Programı yetkililerine ve emeği geçen arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.

Bu haber toplam 8021 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT