2. Sarıyer Edebiyat Günleri başladı

2. Sarıyer Edebiyat Günleri başladı
Sarıyer Edebiyat Günleri’nin 2.’si Demirtaş Ceyhun Halk Kütüphanesi bahçesinde düzenlenen bir törenle başladı.

Sarıyer Belediyesi’nin gerçekleştirdiği Sarıyer Edebiyat Günleri’nin 2.’si Demirtaş Ceyhun Halk Kütüphanesi bahçesinde düzenlenen bir törenle başladı. 4 gün boyunca çok sayıda yazarın katılacağı ve kitap fuarının da gezilebileceği etkinlik alanında söyleşiler, imza günleri ve şiir dinletileri gerçekleştirilecek.

 
İlki geçtiğimiz yıl yapılan Sarıyer Edebiyat Günleri, bu yıl daha geniş kapsamlı bir etkinlik programıyla kitapseverlerle buluştu. 7’den 70’e çok sayıda edebiyat tutkununun ilgi gösterdiği açılışta bir konuşma yapan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, özgür ve aydınlık toplumların kitaplarla inşa edildiğini belirterek başladığı konuşmasında şu ifadeleri kullandı: “Bizler, yani yöneticiler, yaşadığımız toplumun gelişimine katkı sağlamak sorumluluğunu taşıyoruz. O nedenle bu doğrultuda çalışıyoruz. Edebiyat demek; insan demek, yaşam demektir, gelişmişliğin göstergesidir. Farklı toplumları kaynaştırmak, kültürler arası birliği kurmak için okuyan toplum olmak temel koşuldur.”
 
Başkan Genç, konuşmasının ardından Demirtaş Ceyhun Halk Kütüphanesi’nin açılışını yazarlarla birlikte gerçekleştirdi. Açılış törenine Can Ataklı, Yalçın Bayer, Selçuk Ural, Mehmet Ali Alabora ve Metin Şentürk gibi basın ve sanat dünyasının tanınmış simaları katıldı.

Bu haber toplam 4896 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT