Yusuf Tülün: Hani 3 ayda tapu veriyordunuz?

Yusuf Tülün: Hani 3 ayda tapu veriyordunuz?
Yusuf Tülün CHP'li Sarıyer Belediyesi'ni yerden yere vurdu!

Eski Sarıyer Belediye Başkanı Yusuf Tülün, 5 yılda hiçbir eser kazandırmayan CHP’li Sarıyer Belediyesi’ni yerden yere vurdu. Tülün, “Sarıyer’in 5 yılını özetleyin diye sorsak tek bir sözcük var: YOK! Sadece benim yaptığım bilgi evlerinin tabelalarını değiştirdiler” dedi.

 
AK Parti Sarıyer Belediye Başkan Adayı Sedat Özsoy’a desteğini açıkladığı toplantıda konuşan Sarıyer eski Belediye Başkanı Yusuf Tülün, yerel basına yaptığı açıklamalarda CHP’li Sarıyer Belediyesi’ni yerden yere vurdu. Şükrü Genç’in 5 yılda Sarıyer’e hiç bir şey kazandırmadığını söyleyen Tülün, “Hizmet olarak benim yaptığım bilgi evlerinin tabelalarını değiştirip semt evlerine çevirmekse hayırlı uğurlu olsun” dedi. 
 
Sarıyer’de 10 yıl belediye başkanlığı yaptığını ve şu an gittiği her yerde aldığı iltifatları da iftiharla kabul ettiğini belirten Tülün, “Bir yerde 10 yıl görev yaptıktan sonra oranın sokaklarında rahatlıkla dolaşabilmeniz çok önemlidir” dedi. 
 

Metro Sarıyerlilere hayal geliyordu

AK Parti’nin Sarıyer’e yaptığı hizmetlere de değinen Tülün , “Biz söylediğimizde Sarıyerlilere hayal geliyordu. Metro şuan Hacıosman’da. Yaşlanan bir dünyada, yaşlanan bir şehirde genç filiz bir şehir doğuyor. Metrosuyla, alışveriş merkezleriyle, yenilenen binalarıyla. İstinye Park’ta 500’den fazla Sarıyerli çalışıyor. Türkiye’nin en büyük alışveriş merkezlerinden birisi. Türker İnanoğlu Kültür Merkezi şuanda Sarıyer’in katma değerlerinden birisidir. Kültürel ve sanatsal alanda ustalar ustalıklarını Sarıyer’de sergiliyorlar” dedi.
 

Her şeyi hazır olan nikâh salonunu bile yapamadılar!

CHP’li Belediyenin 5 yılını sert sözlerle eleştiren Tülün, “Arkadaşlar 5 sene geçti. Protokolü yaptım, devrini hazırladım, Büyükşehir Belediyesi’ne hem metro istasyonu hem de onun üzerinde kültür merkezi yapılması için yeri devrettik. Her şey hazırdı. Şimdi giderseniz karkasları, iskeleleri görürsünüz. Bunlar yapamaz. Tamamlamak inşallah Sedat Başkan’a nasip olacak” dedi.
 

Hazır olan kültür merkezini bile kullanamadılar

Yusuf Tülün, Şükrü Genç tarafından 5 yıl boyunca bir yerlere pazarlanmaya çalışılan Demirciköy’deki kültür merkezi için ise “Çok güzel bir kültür merkezi yaptık, onun yönetimi çok basitti. Onu bile kullanamadılar. Ama iş bilenin, kılıç kuşananındır. Bunu iyi bilmek lazım” dedi.
 

25 yıllık borcu 5 yılda 2,5 katına çıkarttılar

Tülün, sözlerini şöyle sürdürdü;  Sarıyer Belediyesi 30. yılını tamamlıyor. Biz 2009’da görevi teslim ettiğimizde 103 trilyon borç vardı. Bu 25 yılın kamu borçlarıydı. Şimdi okuduklarımız ortada. Borç 2,5 katına çıkmış. Bizim esnafa, işçiye, iş yaptırdığımız esnafa borcumuz yoktu. Biz, o belediyede 2 dönemde de çalışanlarımızın maaşlarını aksatmadan verdik. 5 yıl hiçbir yerde konuşmadım ama şimdi konuşuyorum. Biz yetenekleri, eylemleri tartışıyorsak şimdi onların zamanıdır. Şimdi tek tek yatırır kaldırır boks ringinde adamı abandone ederim.
 

Hani 3 ayda tapu verecekti?

Mülkiyet konusu ağızlarda sakız olarak çiğneniyor. Hani 3 ayda tapu verilecekti? Birisi çıktı tapular bagajda dedi zamanın DYP adayı. Şuanda Beykoz’da 2B ve diğer ilçelerde mülkiyet sorunları çözülüyor. Son sözüm, lütfen Sarıyer’in son 5 yılını bana özetler misiniz? Eminim ki bir tek kelime ile özetleyeceksiniz. “YOK” Eğer ortaya konacak şeyler bizim yaptığımız bilgi evlerini semt evine çevirmekse hayırlı uğurlu olsun.

Bu haber toplam 12425 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
3 Yorum