Yök Atlas

Yök Atlas
Yök Atlas

 

 

Üniversite tercihi neredeyse her öğrenci için zorlu bir süreç olup bunun başarıyla atlatmak gelecek planları üzerinde doğrudan etkiye sahiptir. Tercih sürecini daha da kolay hale getirmek adına öğrenciler için Yök Atlas sitesi oluşturulmuştur. Sitede tercihler ile ilgili merak edilen pek çok soruya yanıt bulmak mümkündür. Yükseköğretim kurumu tarafından düzenlenmiş elektronik bir hizmet olan Yök Atlas bünyesinde üniversitenin yanı sır meslek seçimleriyle ilgili de faydalı içerikler yer almaktadır. Bu sayede öğrenciler gelecek kararlarını daha doğru bir şekilde verebilecektir.

 

Yök Atlas’ta Neler Var?

Geniş bir kapsama sahip olan yök atlas önlisans ve lisans bölümleri, üniversiteler, tercih sihirbazı, net sihirbazı, meslek atlası, tercih listem, üniversitelerin geçmiş yıllara ait taban ve tavan puanları, kontenjanları, üniversitelere ait sosyal medya sayfaları, iletişim bilgileri ve daha pek çok içeriğe sahiptir. Öğrencilerin aradıkları birçok bilgiyi kolayca bulabilmeleri üzerine hazırlanan bu program güncel yks verilerine de sahiptir. Duyurular kısmı takip edildiğinde atlasa en son ilave edilen bilgilerin neler olduğu da görülebilir. Bunlar sayesinde üniversite hazırlık ve tercih süreci daha emin adımlarla tamamlanacaktır.

 

Yök Atlas Tercih Sihirbazı

Öğrenciler tarafından yoğun talep gören Yök atlas tercih sihirbazı önlisans ve lisans bölümleri için ayrılmaktadır. Önlisans sihirbazı kullanılacağında ilk olarak puan türü seçimi yapılır. Burada TYT ile ilgili sıralama gerçekleşecektir. Mevcut programlara ait tüm puanlar en yüksekten en düşüğe doğru olacak şekilde ekrana gelecektir. Açılan sayfada üniversite, bölüm, bölümlere ait kontenjanlar, üniversitenin türü, kontenjanların dolup dolmadığı, taban puanları, üniversitenin hangi şehirde olduğu gibi pek çok bilgi yer almaktadır. Lisans tercih sihirbazı kullanılacağında ise ilk aşamada puan türü kısmında tytye ek olarak sayısal, sözel, eşit ağırlık, yabancı dil gibi seçenekler çıkmaktadır.

Sponsor : Noter Onaylı Tercüme Bürosu

 

Bu haber toplam 1960 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT