Yıllardır suyumuz denize akıyormuş 

Yıllardır suyumuz denize akıyormuş 
İSKİ’nın Sarıyer’de yaptığı çalışmalarda özellikle Yeniköy- İstinye arasında her gün binlerce metreküp temiz suyun İstanbul Boğazı’na aktığı tespit edildi. 

İSKİ’nin Sarıyer’in sahil şeridinde başlattığı altyapı çalışmasında eskiyen hatlar nedeniyle kaçak temiz suyun denize aktığı tespit edildi. İstinye’deki yenileme çalışmalarını İSKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa ile birlikte yerinde inceleyen Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, yapılan yenileme çalışmalarıyla su kaçaklarının tamamen önleneceği söyledi. 

Önemli derecede kaçak su tespit ettik

Çalışmalarda çok önemli sayılabilecek derecede kaçak suyun tespit edildiğini söyleyen İSKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa, “Bunlar uzun yıllardır el değmemiş ana isale hatlarımız. Bunları bir program dâhilinde yenilememiz gerekiyordu. Ana ishale hatları çok önemli. Kayıp – kaçakları engellemek amacıyla Yeniköy’den İstinye’ye doğru çalışmaya başladık. Hem kayıp-kaçakların önüne geçmek hem de burada kesintisiz bir su arzını sağlamak için bu önemli yatırımı Sarıyer halkına hediye ettik” dedi.

Başkan Genç, “Yıllardır vatandaşın suyu denize akıyormuş”

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç ise “Yıllardır vatandaşın suyu denize gidiyormuş. İsale hatlarının belli dönemlerde yenilenmesi gerekiyor. İstanbul’un en büyük sıkıntısı da bu. Su kaçaklarının büyük çoğunluğu altyapı eskimesinden kaynaklanan kaçaklar. Bu çalışma ile tüm sıkıntılar giderilmiş olacak” dedi.

Bu haber toplam 4559 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT