Yerinde dönüşümü ilk kez kim gündeme getirdi?

Yerinde dönüşümü ilk kez kim gündeme getirdi?
Sarıyer üzerinde hemfikir ancak bu kez proje paylaşılamıyor.

 

Sarıyer’de halkta, siyasi partilerde “Yerinde dönüşüm” konusunda hem fikir. Peki, herkesin üzerinde hem fikir olduğu “Yerinde dönüşüm” projesini ilk olarak kim gündeme getirdi? İşte tartışma yaratan soru bu!
 
Derbent ve Fatih Sultan Mehmet Mahallelerinin riskli alan ilan edilmesinin ardından yerinde kentsel dönüşüm yine gündeme geldi. Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın da Sarıyer halkına “Sarıyerli Sarıyer’de kalacak” sözleri halkta memnuniyet yaratınca Siyasetçiler bu söylemi bir türlü paylaşamıyor. Konu Sarıyer Belediye Meclis toplantısında da tartışma konusu oldu. CHP’li Erdal Sarıgöl, “Yerinde dönüşümü ilk kez 2009’da CHP gündeme getirdi” deyince AK Partili Mehmet Çakır adeta çileden çıktı. İkili arasında sert tartışmalar yaşandı.
 
İşte AK Parti ile CHP’lilerin paylaşamadığı “yerinde dönüşüm” hakkındaki o tartışma…
 
Erdal Sarıgöl: Kentsel dönüşüm konuşulmaya başlandığı zaman seçimlerden önce, depremden önceki zamandır. AKP kentsel dönüşüm derken biz Sarıyer’de yerinde dönüşüm diyorduk. Seçim sürecinde bunu herkes hatırlayacaktır.

Mehmet Çakır: AK Parti bunun tersini söylemedi. Yalan söylüyorsunuz. Yerinde dönüşümü biz 2002’den bu yana, kuruluşumuzdan bu yana söylüyoruz. Vatandaşı yanlış yönlendiriyorsunuz. Ağzınızdan çıkan sözcüklere dikkat edin.

Erdal Sarıgöl: Yerinde dönüşümü Sarıyer sınırlarından Türkiye’ye Sarıyer CHP Grubu seçim çalışmaları sırasında öğretmiştir, bunu böyle belleyeceksiniz. Sesinizi yükselterek beceriksizliğinizi gizleyemezsiniz. 

Mehmet Çakır: Biz kurulduğumuzdan itibaren bunu söylüyoruz. Böyle konuşmaya devam ederseniz sizi konuşturmam. Sürekli yerinde dönüşümü savunduk. 
 
Erdal Sarıgöl: Bizim için temel olan insanların barınma hakkıdır. Kentte yaşayan insanların bu toprakların getirdiği ranttan ve değerlerden o toprağın üzerinde yaşayan insanların yararlanması mühim olandır. Bunun için biz yerinde dönüşümü tarif etmiştik bugün de söylediğimiz şeylerin peşindeyiz.

Mehmet Çakır: AK Parti’nin çizgisine geldiğiniz için sizi tebrik ediyorum.

Bu haber toplam 3161 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
2 Yorum